Ganganalyse en Looptraining Vervolg

Interessante en praktijkgerichte verdieping

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je de cursus Ganganalyse en Looptraining van Pro Education gevolgd? Of ben je een professional die over voldoende aantoonbare kennis beschikt? In deze vervolgcursus ga je verder waar de cursus Ganganalyse en Looptraining is opgehouden. Docenten besteden aandacht aan de probleemoplossing bij hoog complexe cases en gaan dieper in op extra voorzieningen in de vorm van schoenaanpassingen/orthesen. Daarnaast oefen je met verschillende trainingsfacetten. Na het volgen van deze cursus is je kennis van ganganalyse en looptraining op senior professional niveau.

Resultaat

  • Je kunt de oorzaken van de belangrijkste loopstrategieën verklaren
  • Je maakt een probleemanalyse voor patiënten met hoog complexe problematiek en kunt deze vertalen naar een advies voor een gericht loophulpmiddel, orthese of schoenaanpassing
  • Je vertaalt een probleemanalyse voor patiënten met hoog complexe problematiek naar een gerichte fysiotherapeutische behandeling
  • Je kiest de juiste strategie om het verplaatsen van de patiënt zo efficiënt mogelijk te laten zijn

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, podotherapeuten, registerpodologen en artsen die de cursus Ganganalyse en Looptraining hebben gevolgd. Heb je de basiscursus niet gevolgd, maar beschik je wel over voldoende aantoonbare basiskennis? Ook dan kun je je gerust inschrijven. Rennen en lopen als sport komen niet aan bod.

Aanpak

In onder andere de workshop met cliënten zul je praktisch gaan oefenen om een correcte looptraining te geven en keuzen te maken in loophulpmiddelen, orthesen, prothesen en schoenaanpassingen. Je kennis van loopscholing is na het volgen van deze cursus op senior professional niveau. Deze beroepsverdieping wordt ondersteund met hightech analyses aan de hand van ruime hoeveelheden foto- en filmmateriaal.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 46 uur, waarvan 18 contacturen en 28 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 12, het maximum 24.

Professionals

Jos Deckers en Dominiek Beckers hebben beiden jarenlang ervaring als fysiotherapeut in het revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. Zij zijn de auteurs van het boek Ganganalyse en looptraining voor de paramedicus (2017). Hun paramedische cursussen zijn een groot succes in zowel binnen- als buitenland.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Ganganalyse en Looptraining Vervolg

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.