Fysiotherapie bij Reumatische Aandoeningen

Theorie en praktijk komen samen in een practicum met patiënten

Vanaf

€ 1.119,75

Duur

3 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Beweging is de manier om uiteenlopende klachten van patiënten met reumatische aandoeningen af te remmen en om te zorgen dat ze blijven participeren in de maatschappij. Behandel je regelmatig patiënten met reumatische aandoeningen? In deze basiscursus krijg je de meest recente informatie over het vakgebied. Er wordt ingegaan op de pathofysiologie van de reumatische aandoeningen, maar ook op de inhoud van verschillende relevante KNGF-richtlijnen en KNGF-standaarden Beweeginterventies. Daarnaast oefen je in de praktijk met reumapatiënten. Zo wordt er direct een koppeling gemaakt van de theorie naar de praktijk.

Resultaat

  • Je hebt inzicht in het ontstaan en de gevolgen van reumatische aandoeningen
  • Je stemt je onderzoek en behandeling af op de specifieke mogelijkheden en hulpvraag van de patiënt
  • Je kunt werken met de standaard Beweeginterventie artrose en de richtlijn reumatoïde artritis van het KNGF
  • Je hebt een beeld van je rol als fysiotherapeut en de plaats van je rol binnen de zorgketen
  • Je zorgt ervoor dat de patiënt zijn dagelijkse bezigheden kan blijven uitoefenen

Doelgroep

Deze boeiende cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die belangstelling hebben voor het bevorderen van lichaamsbeweging bij reuma.

Aanpak

Na afloop van deze cursus weet je hoe een fysio- of oefentherapeutische behandeling de lichaamsbeweging kan bevorderen bij patiënten met reumatische aandoeningen. Klassikaal onderwijs door onze zeer ervaren docent wordt gecombineerd met talloze praktijkvoorbeelden. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met je groepsgenoten. De didactische werkvormen, zoals het voeren van adviesgesprekken en vele praktische oefeningen, ook met reumapatiënten, maken deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 38 uur, waarvan 18 contacturen en 20 uur zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt gegeven door Hanneke Muijen-Drop. Zij is als fysiotherapeut werkzaam in de eerste lijn en is in het bijzonder gespecialiseerd in reumatische aandoeningen en de ziekte van Parkinson. Naast het vak van fysiotherapeut heeft zij haar eigen onderneming, waarbij zij zich laat inhuren door opleidingsinstituten om vakinhoudelijke scholingen te verzorgen over chronische aandoeningen. Zo heeft zij op nationale en internationale reumacongressen gestaan.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Fysiotherapie bij Reumatische Aandoeningen

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.