Fysiotherapie bij de Ziekte van Parkinson

Leer alles over de KNGF-richtlijn Parkinson (2017) en oefen in de praktijk met echte parkinsonpatiënten

Vanaf

€ 1.119,75

Duur

3 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Behandel je cliënten met (een vorm van) parkinson? En wil je hier meer van weten? In deze cursus, met een theorie- en praktijkdeel, ontdek je hoe je je cliënten met parkinson kunt leren omgaan met problemen in het dagelijks leven. In het theoriedeel worden de pathofysiologie van parkinson en parkinsonismen en de inhoud van de KNGF-richtlijn Parkinson (2017) uitgebreid behandeld. In het praktijkdeel van de cursus wordt samengewerkt met parkinsonpatiënten. Hierdoor kun je de opgedane kennis direct toepassen in je werk.

Resultaat

  • Je kent de achtergronden, oorzaken en symptomen van parkinson en parkinsonismen
  • Je kunt op gedegen wijze een onderzoek en behandeling uitvoeren bij een cliënt met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme volgens de nieuwe KNGF-richtlijn
  • Je past cognitieve bewegingsstrategieën bij parkinson toe
  • Je geeft advies over woon- en leefomgeving
  • Je stimuleert een multidisciplinaire samenwerking bij patiënten met de ziekte van Parkinson of parkinsonismen

Doelgroep

Deze boeiende cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten, die cliënten met parkinson (willen gaan) behandelen.

Aanpak

Je krijgt kennis aangereikt door middel van literatuur, casuïstiek en een heldere uitleg van een docent die beschikt over uitgebreide kennis van en ervaring met fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson. Tijdens de lessen voer je discussies. Tijdens de lessen worden ook patiënten met de ziekte van Parkinson uitgenodigd. Zo is de lesstof meteen praktisch toepasbaar.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 34 uur, waarvan 18 contacturen en 16 uur zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt gegeven door Hanneke Muijen-Drop. Zij is als fysiotherapeut werkzaam in de eerste lijn bij mensen met chronische ziekten en is in het bijzonder gespecialiseerd in reumatische aandoeningen en de ziekte van Parkinson. Ook heeft zij haar eigen onderneming, waarbij zij zich laat inhuren door opleidingsinstituten om vakinhoudelijke scholingen te verzorgen over chronische aandoeningen. Zo heeft zij op nationale en internationale reumacongressen gestaan.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Fysiotherapie bij de Ziekte van Parkinson

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.