Foundations of Financial Risk

Uitstekende voorbereiding voor het officiële GARP-examen

Prijs

€ 1.795,25

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze praktijkgerichte examentraining geeft u een overzicht van hoe banken opereren, hoe ze aangestuurd worden en welke wet- en regelgeving hierbij van toepassing is. Dit leidt tot een brede kennis van krediet-, markt- en operationeel risico dat banken lopen. Ook internationale wetgeving komt aan bod, zoals de Basel akkoorden en hoe deze het risicomanagement beïnvloeden. U heeft zo een actueel inzicht in de belangrijkste risico’s op financieel gebied. Deze training is de beste voorbereiding op het GARP-examen Foundations of Financial Risk. Met een GARP-certificaat laat u zien wat u waard bent.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor iedereen die graag een volledig overzicht wil hebben op het gebied van financieel risicomanagement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een functie in de automatisering. Daarnaast is het ook interessant voor medewerkers van de afdelingen Risicomanagement, Asset & Liability Management, frontoffice Treasury, Compliance en Audit, toezichthouders en accountants die geïnteresseerd zijn in financiële risico’s.

Doel en opzet

Het doel is om een overzicht te bieden van risicomanagement en -regulering door middel van wet- en regelgeving. Het is een klassikale examentraining die u uitstekend ondersteunt bij het behalen van het GARP-examen Foundations of Financial Risk. De opzet wordt deels bepaald door de knelpunten van de deelnemers.

Vooropleiding

HBO-werk- en -denkniveau op het gebied van financiële markten in het algemeen en bancaire kennis in het bijzonder.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 27 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

De bijeenkomsten worden in het Nederlands aangeboden, maar er wordt vanwege het internationale aspect gebruikgemaakt van gangbare Engelstalige literatuur. Ter voorbereiding op het examen biedt GARP een online leeromgeving en boeken aan. U meldt zich zelf aan voor het examen bij GARP, www.garp.org. Het studiemateriaal bestelt u bij GARP. Houdt u rekening met een levertijd van ongeveer 6 weken voor het boek. Let op de GARP-voorwaarden: u heeft 9 maanden na uw betaalde registratie bij GARP om het Financial Risk and Regulation-programma te voltooien en deel te nemen aan het examen. We raden aan dat u zich pas bij GARP registreert nadat u een bevestiging van NIBE-SVV heeft ontvangen met de definitieve begindatum van uw opleiding.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen

Het officiële GARP-examen legt u af bij GARP. U dient zich hiervoor zelf aan te melden via www.garp.org.

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname 'Foundations of Financial Risk' van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Market Risk Management
 • Introduction to Bank Risk Management
 • Foreign Exchange Markets, Instruments and Risks
 • Interest Rate Markets, Instruments and Risks
 • Equity and Commodity Markets, ­Instruments and Risks
 • The Risk Measurement Process
 • Risks in Bank Trading Strategies
 • Market Risk Organization and Reporting
 • Credit Risk Management
 • Interest Rate Risk in the Banking Book
 • Liquidity Risk in the Banking Book
 • Bank Capital Management
 • Treasury Risk Management
 • Interest Rate Risk in the Banking Book
 • Liquidity Risk in the Banking Book
 • Bank Capital Management
 • Operational Risk Management
 • Introduction to Operational Risk
 • Operational Risk: Loss Data and Risk and Control Self Assessments
 • Operational Risk: Scenario Analysis, Key Risk Indicators, Reporting and Best Practices
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

Deze training bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 3 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Lesgeld: € 1.625,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Foundations of Financial Risk

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.