Fitheidsprogramma’s voor Kinderen met een Verstandelijke Beperking

Boeiende en praktijkgerichte cursus

Vanaf

€ 0,00 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Kinderen met een verstandelijke beperking hebben meer begeleiding nodig bij het verantwoord bewegen. Een fitnessprogramma op maat is van groot belang gebleken bij deze cliënten, die het vaak niet lukt zelfstandig een actieve leefstijl aan te nemen. Zij zijn gebaat bij een (kinder)fysiotherapeut die het programma kan afstemmen op voor hen haalbare en uitnodigende doelstellingen. In deze cursus leer je, op basis van de individuele hulpvraag, een fitheidsprogramma op maat op te zetten voor deze doelgroep. Na het volgen van de cursus kun je meteen aan de slag.

Resultaat

 • Je beschrijft de diagnosegroepen met verstandelijke beperkingen bij kinderen met bijbehorende symptomen en de theorie van inspanning
 • Je interpreteert de intakegegevens en de gegevens vanuit klinimetrie op een correcte wijze
 • Je stelt een individueel fitheidsprogramma op voor een kind met een verstandelijke beperking
 • Je voert de interventies uit (op methodisch, didactisch en pedagogisch vlak) behorende bij fitheidsprogramma’s voor een kind met een verstandelijke beperking
 • Je evalueert het resultaat van een fitheidsprogramma

Aanpak

Na afloop van deze cursus kun je fitheidsprogramma’s opstellen voor individuele kinderen met een verstandelijke beperking. Om dit cursusdoel te behalen maakt je docent gebruik van theoretische inleidingen, interactieve werkvormen en veel casuïstiek. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met je groepsgenoten.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 37 uur, waarvan 18 contacturen en 19 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 18.

Professionals

In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn en ruime ervaring hebben in het ontwikkelen van fitheidsprogramma's voor kinderen met een verstandelijke beperking. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij je van tips, interessante oefeningen en links.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor fysiotherapeuten die individuele fitheidsprogramma’s willen ontwikkelen voor jonge cliënten met een verstandelijke beperking.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Trainingsleer en opzetten fitness­programma’s
 • Trainingsprincipes gericht op verstandelijk beperkten
 • Anatomie, fysiologie, pathologie kinderen met een verstandelijke beperking
 • Inspanningsfysiologie en energiesystemen
 • Theorie preventieve waarde van bewegen
 • Klinimetrie met betrekking tot fitheid kind
 • Specifieke behandeldoelen en bijdrage ­fysiotherapie
 • Opstellen fitnessprogramma
 • Veiligheidsaspecten in relatie tot doelgroep
 • Communicatie verbaal en non-verbaal doelgroep
 • Te verwachten trainingseffecten in kaart brengen
 • Aanbevelingen gezonde levensstijl
 • Ouderinstructie
 • Interactie ervaringen mede­cursisten
 • Evalueren van resultaten

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 1.038,50

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 825,-
Studiemateriaal: € 50,-
Arrangementskosten: € 75,-

Locatiekosten: € 88,50

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Fitheidsprogramma’s voor Kinderen met een Verstandelijke Beperking

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,4

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.