Financieel Risicomanagement

Overzichtelijke inleiding in financial risk management (FRM)

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je kennis van en inzicht in risicomanagement ontwikkelen? Dan is deze opleiding Financieel Risico Management (FRM) van NIBE-SVV ideaal voor jou. Tijdens de opleiding krijg je een introductie van de belangrijkste onderwerpen van riskmanagement. Zo ga je aan de slag met financieel risicomanagement en leer je risicometingen uitvoeren. Je ontdekt met welke soorten risico's banken te maken hebben en leert deze actief herkennen en beheersen. Uiteraard handel je daarbij binnen de kaders van de wet- en regelgeving. Wil je na deze opleiding FRM nog verder studeren? Dat kan. Deze inleiding in risicomanagement is een uitstekende voorbereiding op de training Foundations of Financial Risk, waarmee je een officiële internationaal erkende certificering van GARP kunt behalen.

Jouw loopbaan

Deze opleiding riskmanagement is bestemd voor beginnende medewerkers van de afdelingen Risicomanagement, Asset & Liability Management, Treasury, Compliance en Audit, toezichthouders en accountants.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van financieel risicomanagement, dan is de opleiding Foundations of Financial Risks misschien iets voor jou.

Doel en opzet

Tijdens de opleiding Financieel Risico Management verdiep je je in risicomanagement. Hierbij behandel je vier grote pijlers: markt-, krediet-, treasury- en operationeel risico. Daarnaast krijg je een integraal overzicht van de vormen van risicomanagement en hoe je hiermee kunt omgaan.

De bijeenkomsten zijn erg praktijkgericht en je wordt getraind door docenten uit de praktijk. Hierdoor kun je de geoefende materie direct toepassen in je werkzaamheden. De opleiding wordt in het Nederlands aangeboden en er wordt vanwege het internationale aspect gebruikgemaakt van gangbare Engelstalige literatuur.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

 

Financieel Risicomanagement

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.