Financial Risk Management

Overzichtelijke inleiding in risicomanagement

Vanaf

€ 729,00

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u integrale kennis van en inzicht in aspecten van risicomanagement en regulering door middel van wet- en regelgeving? Dan is deze opleiding van NIBE-SVV ideaal voor u. Tijdens de opleiding krijgt u een introductie van de belangrijkste onderwerpen van riskmanagement. Zo gaat u aan de slag met financieel risicomanagement en leert u risicometingen uitvoeren. Verder analyseert u de verschillende vormen van risico. Daarnaast krijgt u inzicht in de verschillende risico’s die banken lopen en de manier waarop zij risico’s beheersen. Deze inleiding in risicomanagement is bovendien een uitstekende voorbereiding op de training foundations of financial risk, waarmee u een officiële internationaal erkende certificering van GARP kunt behalen.

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor beginnende medewerkers van de afdelingen Risicomanagement, Asset & Liability Management, Treasury, Compliance en Audit, toezichthouders en accountants.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Doel en opzet

Tijdens de opleiding verdiept u zich in risicomanagement. Hierbij behandelt u 4 grote pijlers: markt-, krediet-, treasury- en operationeel risico. Daarnaast krijgt u een integraal overzicht van de vormen van risicomanagement en hoe u hiermee om kunt gaan.

De bijeenkomsten zijn erg praktijkgericht en u wordt getraind door docenten uit de praktijk. Hierdoor kunt u de geoefende materie direct toepassen in uw werkzaamheden. De opleiding wordt in het Nederlands aangeboden en er wordt vanwege het internationale aspect gebruikgemaakt van gangbare Engelstalige literatuur.

Studiebelasting en duur

De opleiding duurt 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

 

Financial Risk Management

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.