FFP Kennis

Onderdeel van de erkende leergang FFP Financiële Planning

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De opleiding FFP Kennis van NIBE-SVV bereidt u inhoudelijk uitstekend voor op de rol van financieel planner. Tijdens deze opleiding verdiept u zich in de gevolgen van veranderingen in persoonlijke en zakelijke situaties op de financiële planning van uw klanten. Hoe beïnvloeden deze gebeurtenissen met het oog op bijvoorbeeld de belastingen en de wet- en regelgeving, de financiële planning van particulieren en ondernemers op de korte en lange termijn? U wordt op interactieve wijze optimaal voorbereid op het boeiende vak van financieel planner. Deze opleiding van NIBE-SVV bereidt u daarnaast volledig voor op het afleggen van officiële FFP-examens van de Federatie Financieel Planners (FFP). Met een opname in het FFP-register toont u uw professionele kennis en vaardigheden als financieel planner aan. De modules van dit programma van NIBE-SVV zijn ook los te volgen.

Doelgroep

Deze opleiding is in het bijzonder ontwikkeld voor accountmanagers voor vermogende particuliere cliënten, (erkend) hypotheekadviseurs, personal bankers, private bankers, (ervaren) financieel planners en adviseurs, assurantietussenpersonen en zelfstandig gevestigde financieel dienstverleners.

Doel en opzet

De opleiding FFP Kennis behandelt elk aspect van vermogensvorming door particulieren en ondernemers. Het programma op HBO-niveau bevat alle kennismodules uit de complete leergang FFP Financiële Planning en wordt aangeboden zonder de Vaardigheidsmodule. De modules FFP Belastingen en FFP Recht geven u het fundament dat u als financieel adviseur nodig heeft. Denkt u hierbij aan de fiscale en juridische gevolgen van bijvoorbeeld trouwen, overlijden en bedrijfsovername.

De overige modules behandelen onderwerpen rond de 4 thema's, zoals ze door FFP onderscheiden worden. In de verschillende levensfases komen ook verschillende financiële wensen naar voren. Deze wensen worden in de leergang besproken vanuit de 4 invalshoeken: FFP Belastingen, FFP Recht, FFP Pensioen, Sociale Zekerheid en Verzekeringen en FFP Sparen, Beleggen en Financieren.

Alle bijeenkomsten worden verzorgd door topdocenten die zelf in de praktijk werkzaam zijn. Theorie en praktijk gaan in deze unieke opleiding steeds hand in hand. Dat maakt dit programma op HBO-niveau zo aantrekkelijk, want hierdoor kunt u het geleerde meteen gebruiken in uw dagelijkse praktijk.

U kunt ervoor kiezen de modules af te sluiten met een theorie- en praktijkexamen van de Federatie Financieel Planners. Heeft u deze opleiding afgerond? Dan is er de mogelijkheid om tegen een vergoeding een extra examentraining van 1 dag te volgen. Tijdens deze examentraining krijgt u aanvullende tips en werkt u, samen met de docent, aan het maken van oefenvragen.

Vooropleiding

Voor succesvolle deelname is een HBO-werk- en -denkniveau vereist. Verder gaan we ervan uit dat u een relevante vooropleiding en werkervaring heeft.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 6 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor dit programma nodig heeft.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving. De online leeromgeving bevat een digitale vragenbank waarmee u de theorie uit het tekstboek snel en effectief onder de knie krijgt.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examens

Deze leergang bereidt u volledig voor op de erkende FFP-examens. Als u deze examens wilt afleggen, dan dient u zich via www.ffp.nl zelf aan te melden. De kosten van de examens zijn voor eigen rekening.

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u een bewijs van deelname per gevolgde module.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

FFP Belastingen

(6 dagdelen)

 • Inkomstenbelastingen
 • Vennootschapsbelasting
 • Schenk- en erfbelasting
 • Fiscale gevolgen bij overname
 • Staken en fusie van een onderneming

FFP Recht

(4 dagdelen)

 • Juridische gevolgen trouwen, scheiden en overlijden, verandering van rechtsvorm
 • Wet op de zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, huurtoeslag
 • Wmo, Wlz, Wajong

FFP Pensioenen, Sociale Zekerheid en Verzekeringen

(4 dagdelen)

 • Toekomstvoorzieningen
 • Ontslag en arbeidsongeschiktheid
 • Stoppen met werken
 • Schade- en levensverzekeringen

FFP Sparen, Beleggen en Financieren

(2 dagdelen)

 • Beleggen en financieel rekenen
 • Particuliere en zakelijke kredietverlening
 • Vermogensopbouw
 • Vermogensoverdracht
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  Deze opleiding kunt u volgen in een klassikale variant. U volgt daarbij bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. Deze variant omvat 8 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kostenspecificatie

  Lesgeld: € 2.355,-
  Studiemateriaal: € 205,-
  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 2 of 6 termijnen betalen.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  FFP Kennis

  Vakgebied

  Financieel

  Opleidingsniveau

  Vakopleiding

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure
  DE OPLEIDER

  NIBE SVV

  Opleider voor de finaciële dienstverlening
  NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.