Feldenkraismethode

Boeiende cursus over de dynamiek van het zitten

Vanaf

€ 1.049,75

Duur

3 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze cursus biedt een bijzondere en respectvolle benadering voor cliënten met diverse bewegingsklachten. Via de Feldenkraismethode leer je nieuwe strategieën toepassen. Strategieën waarbij je gebruikmaakt van bewegingslessen ter bewustwording van gewoontepatronen en bewegingsmogelijkheden. Door ervaring en bewustwording middels specifieke bewegingen ontdekt en leert de cliënt hoe hij/zij beter en efficiënter kan functioneren. De cursus heeft als thema ‘dynamisch zitten’, omdat veel mensen met een zittend beroep bijvoorbeeld nek-, schouder- of rugklachten krijgen. Via je eigen ervaring in bewegingsobservaties, bewegingslessen (met mindful bewegen) en praktische partneroefeningen krijg je inzicht in de Feldenkraismethode.

Resultaat

  • Je kent de uitgangspunten en basisprincipes van de Feldenkraismethode
  • Je kunt uitgangspunten en basisprincipes van de Feldenkraismethode binnen het thema zitten toepassen in de praktijk
  • Je communiceert op zo’n manier met je cliënten dat je bij hen bewustwording van het eigen bewegen creëert
  • Je hanteert basisprincipes van de Feldenkraismethode in de begeleiding van mensen met een verstoord bewegend functioneren binnen het thema zitten

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, artsen, oefentherapeuten en ergotherapeuten die zich willen verdiepen in de dynamiek van het zitten volgens de Feldenkraismethode.

Aanpak

Na afloop van deze cursus ken je de uitgangspunten en basisprincipes van de Feldenkraismethode. Deze intensieve cursus is een doordacht vlechtwerk van kennis en vaardigheden die onder andere in praktische oefeningen en discussies tot uiting komen. Kenmerkend is dat je onder begeleiding van de docent zelf ervaart wat Feldenkrais voor je doet en wat de methode voor je cliënt kan betekenen. Dit doen we met behulp van Awareness Through Movement-lessen (bewegingslessen, bewustwording door bewegen), ontwikkeld door Moshé Feldenkrais. Deze groepslessen laten de cursisten aan den lijve ondervinden wat de effecten van de methode zijn. Daarnaast krijg je praktische oefeningen en leer je door discussie.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 25,5 uur, waarvan 19,5 contacturen en 6 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 12, het maximum 20.

Professionals

Caro van lersel is fysiotherapeut en erkend Feldenkraisdocent. In haar praktijk in Almere werkt zij individueel met mensen met (chronische) pijnklachten en met kinderen en geeft zij groepslessen en cursussen. Daarnaast is zij coördinator en assistent bij de Feldenkraisopleiding in Amsterdam.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Feldenkraismethode

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.