Facilitatietechnieken binnen de Neurorevalidatie

Inspirerende, interactieve en praktijkgerichte cursus

Vanaf

€ 753,90 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Centraal in deze boeiende en praktijkgerichte cursus staan facilitatietechnieken en revalidatie, die maximale zelfstandigheid in ADL en gang stimuleren. De cursus richt zich op het beredeneren en praktisch toepassen van vooral manuele facilitatietechnieken bij zowel cliënten met een centrale, spinale als perifere neurologische aandoening. Er wordt een voortdurende koppeling gemaakt tussen de theoretische onderbouwing omtrent motorisch leren en faciliteren en praktijkoefeningen. Hierdoor kun je straks de verworven vaardigheden meteen toepassen in je eigen praktijk.

Resultaat

 • Je beschikt over vaardigheden omtrent de facilitatietechnieken binnen het motorisch leren
 • Je kent de meetinstrumenten binnen ADL, armfunctie en gang
 • Je legt relaties tussen aandoening, beperkingen en functioneel haalbaar niveau
 • Je weet hoe je correcte keuzen in opbouw, ‘hands-on’- of ‘hands-off’-technieken, intensiteit, fasering en motorische leerstrategieën moet maken

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. Je krijgt relevante informatie aangereikt via actuele literatuur en PowerPoint-voordrachten. Je verwerft daarnaast kennis door middel van veel praktische oefeningen, een workshop met cliënten en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime kennis in het vakgebied. Doordat je de kennis direct in de lessen toepast, kun je de verworven vaardigheden meteen toepassen in je eigen praktijk.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 17 uur, waarvan 13 contacturen en 4 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 16.

Professionals

Dominiek Beckers heeft meer dan 40 jaar ervaring bij revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. Ook is hij werkzaam als docent bij onze cursus Ganganalyse en Looptraining. Daarnaast is hij coauteur van de boeken Ganganalyse en looptraining voor de paramedicus (BSL, 2017) en PNF in Practice (Springer, 2014). Dominiek doceert bij voorkeur cursussen die nauw aansluiten bij de praktijk en heeft jarenlang internationale ervaring op het gebied van neurorevalidatie.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Deze unieke cursus is ontwikkeld voor deskundigen die ADL- en looptraining geven aan (neurologische) revalidatiepatiënten en die hun vaardigheden willen aanscherpen, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten Mensendieck en Cesar.

Deze cursus leent zich ook uitstekend als incompanycursus voor een ziekenhuis, revalidatiecentrum of zorgcentrum.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Motorische leertheorieën en strategieën voor motorische revalidatie
 • Manuele facilitatietechnieken in theorie en praktijk
 • Analyse van door patiënt ontwikkelde ­strategieën versus eigen therapeutische ­strategie in handfunctie, ADL en looptraining
 • Opbouw van training, op stoornisvlak en ­activiteitenniveau
 • Belang ‘hands-on’ en ‘hands-off’ in ­verschillende revalidatiefases
 • Praktisch oefenen van facilitaties in kleine groepen met cliënten
 • Beïnvloeding revalidatieproces door correcte keuzen van facilitaties en probleemgerichte strategieën
 • Praktische meetinstrumenten in ADL en gang; inzet van hulp­middelen

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 744,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 575,-
Studiemateriaal: € 60,-
Arrangementskosten: € 50,-

Locatiekosten: € 59,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Facilitatietechnieken binnen de Neurorevalidatie

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,4

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.