Expertprogramma Overnamen en Fusies

Hoogwaardige opleiding op het gebied van fusies en overnamen

Vanaf

€ 3.257,75 incl. BTW

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit is dé opleiding van Nederland op het gebied van overnamen en fusies. Je krijgt inzicht in de processen bij fusies en overnamen en welke zaken daarin belangrijk zijn. Na dit expertprogramma weet je in grote lijnen hoe een overname of fusie in zijn werk gaat en welke juridische, fiscale en financiële aspecten een rol spelen. Tijdens de opleiding ga je praktijkgericht aan de slag, zodat je wat je leert kunt toepassen. Met deze hoogwaardige opleiding van NIBE-SVV ben je een uitstekende gesprekspartner voor alle partijen die betrokken zijn bij een fusie of overname!

Doel en opzet

Het doel van deze opleiding is dat je in grote lijnen leert hoe een overname of fusie in zijn werk gaat. Ook leer je alles over het vooronderzoek, de onderhandelingsfase en de financiering. Juridische, fiscale en financiële aspecten van overnamen en fusies komen aan bod. Daarnaast werk je aan belangrijke vaardigheden die van pas komen bij overnamen en fusies, zoals het voeren van gesprekken en onderhandelingen.

Deze opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk. De lessen zijn praktijkgericht en zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op de afsluitende praktijkopdracht. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan je docent of medestudenten.

Vooropleiding

Je hebt minimaal HBO-werk- en -denkniveau. Enige bankervaring en kennis van de kernactiviteiten van het bankbedrijf is gewenst.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 5 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die geïnteresseerd is in overnamen en fusies en hier in zijn werk mee te maken kan krijgen.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Financiering van overnamen

(2 dagen)

 • Waardebepaling bij fusies en overnamen
 • Financieringstheorie
 • Soorten financiers
 • Soorten financieringen
 • Kosten van financieringen

Due diligence

(1 dag)

 • Reden voor het onderzoek
 • Kenmerken van due diligence-onderzoek
 • Fases van het onderzoek
 • Uitvoering van het onderzoek
 • Data room
 • Financiële, fiscale, juridische aspecten van het onderzoek

Onderhandelen

(2 dagen)

 • Kenmerken van de partijen
 • Voorbereiding en onderhandelingsmacht
 • Doelstellingen
 • Prijsbepaling
 • Bieding
 • Aanpak onderhandeling
 • Herkennen van en omgaan met dirty tricks
 • Afspraken vastleggen

Examen en diploma

De opleiding is opgebouwd uit drie modules. Elke module wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Heb je voor de opdrachten een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma ‘Expertprogramma Overnamen en Fusies’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding volg je via klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De opleiding omvat 5 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Lesgeld: € 2.499,-
Examenkosten: € 475,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Expertprogramma Overnamen en Fusies

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 7,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.