Ethische Dilemma's in de Zorg

Voor het oplossen van dilemma’s uit de dagelijkse praktijk

Vanaf

€ 436,25

Duur

1 dag

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Elke professional in de gezondheidszorg loopt tegen morele of ethische dilemma’s aan. Je moet afwegen hoever je kunt gaan, wat verantwoord is en wat er van je wordt verwacht. Dit geldt niet alleen voor het oplossen van concrete problemen, het gaat ook over je eigen opvattingen in het werk. Als professional wordt van je verwacht dat je je beslissingen kunt onderbouwen en toelichten. Gestructureerd reflecteren op morele vraagstukken helpt bij het maken van een doordachte beslissing. In deze korte cursus krijg je praktische handvatten voor het oplossen van dilemma’s uit de dagelijkse praktijk.

Resultaat

  • Je benoemt en analyseert morele dilemma’s uit de eigen praktijk op een gestructureerde wijze
  • Je kiest de juiste gespreksmethode voor het oplossen van morele dilemma’s van jezelf of je collega
  • Je kunt de oplossing voor een dilemma verantwoorden
  • Je geeft aan wat het belang is van het bespreken van de dilemma’s
  • Je signaleert en bespreekt beroepsethische kwesties in de eigen praktijk

Doelgroep

Deze cursus is zeer waardevol voor paramedici en andere zorgprofessionals die in gesprek willen gaan met collega’s over de morele aspecten van dilemma’s in de dagelijkse praktijk.

Aanpak

De theorie breng je onder deskundige begeleiding meteen in praktijk door het gebruik van didactische werkvormen, zoals vele praktische oefeningen en een onderwijsleergesprek. De combinatie van een zeer deskundige docent en een inspirerende bijeenkomst maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door Mirjam Kleinveld. In januari 2010 heeft Mirjam de Masteropleiding Zorg, Ethiek en Beleid aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Als ethica is zij niet alleen in staat tot het signaleren van dilemma’s, maar ook tot het bieden van handvatten aan andere (zorg)professionals om te kunnen omgaan met ethische kwesties en dilemma’s in hun werksituatie.

Virtual classroom en klassikaal

Deze cursus wordt klassikaal en via onze virtual classroom Vitero aangeboden. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie voor de klassikale variant onvoldoende aanmeldingen zijn. Kijk bij de planning voor de locatie van de klassikale variant en startdata van beide varianten. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten.

 

Ethische Dilemma's in de Zorg

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.