Neem een optie op ESMA Institutioneel Adviseren Permanent Vakbekwaam 2020

ESMA Institutioneel Adviseren Permanent Vakbekwaam 2020

Houd je DSI-registratie in stand

Vanaf

€ 175,00

Duur

1 maand

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Adviseer je professionele beleggers over passende beleggingsoplossingen? En sta je ingeschreven in het register DSI Adviseren Beleggen Institutioneel (ESMA)? Dan dien je vanaf 2020 jaarlijks een programma te doorlopen om je vakbekwaamheid up-to-date te houden: het Permanent Vakbekwaam-programma. Door het jaarlijks succesvol doorlopen van het programma ESMA Institutioneel Adviseren Permanent Vakbekwaam bij NIBE-SVV toon je aan permanent vakbekwaam te zijn én blijf je bij DSI geregistreerd.

DSI geaccrediteerd

Het programma ESMA Institutioneel Adviseren Permanent Vakbekwaam 2020 is geaccrediteerd door DSI.

Door het succesvol afronden van dit programma actualiseer je aantoonbaar je kennis en behoud je je registratie in het register DSI Adviseren Beleggen Institutioneel (ESMA).

Direct resultaat

 • Aantoonbaar permanent vakbekwaam
 • Certificaat na afronding
 • Automatische verlenging van je DSI-registratie

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor iedereen die professionele beleggers adviseert over standaard- of maatwerkbeleggingsoplossingen en gecertificeerd wil blijven voor het DSI Adviseren Beleggen Insitutioneel (ESMA)-register. Dit programma is ook relevant voor iedereen die vanuit zijn vakgebied in aanraking komt met beleggen en op de hoogte wil blijven van de meest recente ontwikkelingen.

Doel en opzet

Voor alle DSI-gecertificeerden geldt dat zij hun vakbekwaamheid – aantoonbaar – moeten bijhouden; dit is een voorwaarde voor de DSI-certificering. Via dit programma actualiseer je aantoonbaar je kennis. Dit doe je door middel van toegankelijke, actuele artikelen en oefen- en toetsvragen in onze online leeromgeving. Je hebt regie over je eigen leerproces: je bepaalt zelf waar en wanneer je leert en in welke volgorde je de onderwerpen behandelt.

Vooropleiding

Je bent ingeschreven in het register DSI Adviseren Beleggen Institutioneel (ESMA).

Studiebelasting en duur

Het programma dient binnen het kalenderjaar te worden afgerond en kan volledig in eigen tempo worden doorlopen. Het programma loopt per kalenderjaar, waarna een nieuwe cyclus start. Het doornemen van de leerstof en het maken van de toetsvragen betekenen een totale studiebelasting van ongeveer 6-9 uur.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je nodig hebt.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Product

 • Verantwoord beleggen
 • Search for Yield

Markt

 • Benchmarkverordeningen
 • EMIR
 • SRD 2
 • De Stewardship Code
 • Klimaatrisico's
 • Deep Risks
 • Monetaire ontwikkelingen
 • Staartrisico's

Distributie, wet- en regelgeving en klant

 • Pensioendiscussie
 • Commissie Parameters Pensioenfondsen
 • Actuele ontwikkelingen
 • Integriteit financiële markten

Vaardigheden

 • Helder communiceren
 • Luistervaardigheden
 • Empathisch vermogen
 • Analyseren
 • Oordeelsvorming
 • Klantgerichtheid
 • Overtuigingskracht
 • Assertiviteit

Examen en certificaat

Toetsvragen maken onderdeel uit van het programma. Na het succesvol doorlopen kun je direct je certificaat in de online leeromgeving downloaden en delen met bijvoorbeeld je werkgever.

NIBE-SVV is een door DSI geaccrediteerde opleider. Wij delen jaarlijks je behaalde resultaat met DSI. Zo blijf je automatisch gecertificeerd voor het betreffende register van DSI en heb je daar geen omkijken meer naar.

Door middel van inschrijving voor dit programma ga je ermee akkoord dat wij, indien je bent geslaagd, je examenresultaat delen met DSI. Als je dit niet wilt, dan kun je ons hierover berichten via service@nibesvv.nl.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

Je volgt het programma via e-learning, waarbij je gebruikmaakt van onze geavanceerde online leeromgeving.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-Learning
€ 175,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 175,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 175,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

ESMA Institutioneel Adviseren Permanent Vakbekwaam 2020

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,8

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.