Erkend Hypothecair Planner NVHP

Van Erkend Financieel Adviseur (EFA) naar Erkend Hypothecair Planner

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u een erkend financieel adviseur of erkend hypotheekadviseur en wilt u graag doorgroeien naar erkend hypothecair planner? Volg dan deze unieke opleiding. Als enige in Nederland heeft NIBE-SVV in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, een verkorte opleiding ontwikkeld die cursisten opleidt voor het examen Leergang Hypothecaire Planning, dat wordt afgenomen door exameninstituut Cito. Met het behalen van deze titel/registratie heeft u de mogelijkheid om een bredere doelgroep van duurzaam financieel advies te voorzien. Deze opleiding neemt u mee in de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vakgebied. Zo is er als gevolg van de snelle digitalisering een scherpe scheiding ontstaan tussen reguliere adviestrajecten en de meer complexe adviestrajecten. Na het volgen van deze opleiding weet u als werkgever of individueel adviseur hoe u deze complexere adviesdossiers het beste kunt behandelen.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor adviseurs die geregistreerd staan bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur of in het Register Erkend Financieel Adviseur.

Doel en opzet

Het doel van deze opleiding op maat is dat u na het volgen van deze opleiding succesvol kunt deelnemen aan het examen Leergang Hypothecaire Planning, zoals dat wordt afgenomen door Cito. Daarna dient u binnen een jaar na dit examen een praktijkcase te maken en te presenteren. Dit tweede deel van het examen vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners. Na het behalen van deze beide examens mag u de beschermde titel Erkend Hypothecair Planner voeren.

De voorbereiding van de verschillende bijeenkomsten zal onder andere bestaan uit het gedegen doornemen van de syllabus Leergang Hypothecaire Planning, zoals die ontwikkeld is en wordt uitgegeven door de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners.

De bijeenkomsten worden geleid door docenten met veel ervaring in het vakgebied. Zij zorgen voor een praktijkgerichte opleiding. Tijdens de opleiding wordt er ook geoefend met examenvragen, zodat u goed bent voorbereid op het examen.

Vooropleiding

U heeft een beroepskwalificatie Hypothecair krediet en registratie in het SEH of EFA register. U dient via uw opleiding en werkervaring al te beschikken over een deel van de kennis en ervaring die voor een Erkend Hypothecair Planner is vereist. De deelnemers kunnen dan deelnemen aan het examen, zoals dat ook wordt afgenomen voor adviseurs die aan de volledige Leergang Hypothecaire Planning hebben deelgenomen.

Studiebelasting en duur

Deze verkorte opleiding bestaat uit 4 dagen, met een totale studiebelasting van ongeveer 100 uur. Let op: de ‘normale’ Leergang Hypothecaire Planning duurt 10 dagen en heeft een totale studiebelasting tussen de 200 en 300 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor dit programma nodig heeft.

Het studiemateriaal bestaat uit de syllabus Leergang Hypothecaire Planning. Deze is te bestellen via het secretariaat van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (info@hypothecairplanner.nl).

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen

Het examen is het examen Erkend Hypothecair Planner via Cito. U dient zich voor dit examen zelf aan te melden. De kosten betaalt u rechtstreeks aan de exameninstantie.

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Erkend Hypothecair Planner NVHP’ van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Erkend hypothecair planner

(8 dagdelen)

 • Sparen en beleggen
 • De directeur-grootaandeelhouder
 • Het huwelijksgoederen- en erfrecht
 • Consequenties van de juridische vormgeving van een relatie
 • Echtscheiding
 • Kennis en berekening toekomstig inkomen
 • Vaststellen van een nalatenschap
 • Berekenen erfbelasting
 • Berekenen schenkbelasting
 • Integraliteit van het advies
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  De opleiding volgt u in de klassikale variant. Bij deze variant volgt u bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. In de bijeenkomsten wordt u getraind in het maken van examenvragen. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De opleiding omvat 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kostenspecificatie

  Lesgeld: € 699,-
  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 4 termijnen betalen.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Erkend Hypothecair Planner NVHP

  Vakgebied

  Financieel

  Opleidingsniveau

  Vakopleiding

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure
  DE OPLEIDER

  NIBE SVV

  Opleider voor de finaciële dienstverlening
  NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.