Ergotherapie na COVID-19

Samen voor zelfstandig functioneren na COVID-19

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze cursus doe je kennis op over ergotherapie bij COVID-19 patiënten. Er wordt ingegaan op ergotherapeutische behandelbare grootheden en klinimetrie, Post Intensive Care Syndroom (PICS), IC verworven spierzwakte en de klachten die deze patiënten kunnen ervaren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de nazorg en komt er een ervaringsverhaal van een ergotherapeut op de COVID-19 afdeling in het ziekenhuis aan bod. Deze training wordt uitgevoerd in samenwerking met Amsterdam UMC.

Resultaat

 • Je weet wat de rol van ergotherapeut bij COVID-19 patiënten inhoudt
 • Je hebt kennis van de ergotherapeutische behandelbare grootheden en de adviezen voor behandeling
 • Je hebt een beeld van de COVID-19 patiënt in het ziekenhuis
 • Je weet wat de gevolgen zijn van COVID-19 en een opname op de intensive care

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor ergotherapeuten geïnteresseerd in COVID-19 patiënten. Je bent werkzaam met de volwassen doelgroep. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Aanpak

De inhoud van deze cursus is gebaseerd op de meest recente informatie vanuit het RIVM en COVID-19 publicaties vanuit verschillende beroepsgroepen. De cursus bevat informatie over COVID-19, Rehabilitation After Critical illness, ICU acquired weakness en Post Intensive Care Syndroom (PICS). Daarnaast wordt er kennis uit de praktijk gedeeld vanuit de ervaring in het ziekenhuis en bij werkgroepen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 12 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 2,5 uur.

Professionals

Eva Reus: ergotherapeut en Master innovatie in zorg en welzijn i.o. Poliklinisch werkzaam in het Amsterdam UMC, locatie AMC op de poli van de afdeling revalidatie. Richt zich met name op de behandeling van patiënten met een spierziekte en NAH en maakt deel uit van het ALS team.

Jessie Stroek: ergotherapeut en Master Bewegingswetenschappen. Klinisch werkzaam in het Amsterdam UMC, locatie AMC op verschillende afdelingen, onder andere intensive care, cardiologie, longziekten en interne geneeskunde. Voor de COVID-19 uitbraak al ervaring opgedaan met de behandeling van patiënten met het Post Intensive Care Syndroom. Daarnaast op dit moment werkzaam op de COVID-19 verpleegafdelingen.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na het volgen van de cursus ontvang je het certificaat 'Ergotherapie na COVID-19' en worden de punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Patiëntkarakteristieken COVID-19-patiënten
 • Ziekenhuistraject
 • Klinische rol ergotherapie
 • Gevolgen COVID-19
 • Post Intensive Care Syndroom (PICS)
 • Ergotherapeutische klinimetrie
 • Ergotherapeutische behandeling
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 85,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ergotherapie na COVID-19

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.