Ergotherapie bij Cliënten met Vermoeidheidsklachten

Ontwikkel kennis en vaardigheden op het gebied van vermoeidheidsklachten

Vanaf

€ 906,75 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het aantal mensen met vermoeidheidsklachten neemt toe. Wil je deze (toekomstige) cliënten beter kunnen behandelen? Dan is dit de cursus voor jou. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de ergotherapeutische diagnostiek en behandeling van cliënten. Je krijgt inzicht in diverse theorieën en methodieken die je kunt inzetten bij het behandelen van vermoeidheidsklachten. De cursus is praktisch ingericht, waarbij je eigen praktijkervaringen dienen als uitgangspunt. Je kunt de geleerde kennis en vaardigheden daarom meteen gebruiken in de praktijk.

Resultaat

 • Je kunt diverse aspecten en beïnvloedende factoren van vermoeidheid uitleggen aan de cliënt
 • Je maakt een passende keuze uit diverse diagnostische instrumenten en behandelmethoden voor cliënten met vermoeidheidsklachten
 • Je kunt diverse behandelmethoden bij vermoeidheidsklachten toepassen
 • Je implementeert de geleerde kennis en vaardigheden in de praktijk

Aanpak

Met deze cursus ontwikkel je je kennis en vaardigheden van diagnostiek en behandeling van vermoeidheidsklachten. Dit doe je door middel van literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op dit gebied. Daarnaast leer je via verschillende interactieve werkvormen, zoals interviews en discussies, de behandelmethode en -werkwijze af te stemmen op de cliënt en diens hulpvraag. Na deze cursus kun je de behandelmethoden toepassen en de geleerde kennis en vaardigheden implementeren in de eigen beroepspraktijk.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 24 uur, waarvan 18 contacturen en 6 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Professionals

In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met vermoeidheidsklachten. Daarnaast vervullen onze professionals een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij je van tips, interessante oefeningen en links.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Deze actuele cursus is speciaal ontwikkeld voor ergotherapeuten die werken met cliënten met vermoeidheidsklachten. De cursus is niet diagnose gebonden en richt zich met name op jongeren en volwassenen met vermoeidheidsklachten, maar is ook geschikt voor ergotherapeuten die (willen gaan) werken met kinderen.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Vermoeidheidsklachten versus chronische vermoeidheid
 • Inspanningsintolerantie, ­exaggerated sickness response
 • Algemene uitgangspunten ­behandeling ­vermoeidheid
 • Biopsychosociale en gedragsmatige aspecten
 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
 • Stages of Change model
 • Copingstrategieën en leerstijlen
 • Motivational Interviewing
 • Vermoeidheidsvragenlijsten
 • Diagnostiek: COPM, OPHI, IPA, tijdschrijven, observaties
 • Grenshantering en time­management
 • Activiteitenweger
 • Graded Activity/Graded Exposure
 • Implementatie in de praktijk

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 1.063,50

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 825,-
Studiemateriaal: € 75,-
Arrangementskosten: € 75,-

Locatiekosten: € 88,50

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Ergotherapie bij Cliënten met Vermoeidheidsklachten

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,4

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.