Erfgoed en Natuur

Een frisse blik op erfgoedbeleid, regelgeving en natuurbescherming

Vanaf

€ 1.425,10 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De regelgeving rondom natuurbescherming en monumenten is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Als adviseur erfgoed en natuur is het van belang dat je op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen. In deze training leer je onder meer de cultuurhistorische waarde van een monument, natuur- of cultuurlandschap herkennen. Ook verdiep je je in de grote lijnen van de Erfgoedwet (voorheen Monumentenwet) en de Wet natuurbescherming (voorheen Flora- en faunawet). Daarnaast verwerf je kennis van de mogelijkheden voor bescherming en ontwikkeling van erfgoed. Ook ontwikkel je een integrale gebiedsvisie. Na afloop van deze training is je kennis weer helemaal up-to-date.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je adviezen geven over cultuurhistorische en monumentale aspecten bij bouwen, handhaven en slopen. Daarnaast weet je hoe je een aanvraag beoordeelt aan de hand van cultuurhistorische waarden. Ook kun je aangeven wat de effecten zijn van een afwijkingsbesluit. Verder kun je aanvragen toetsen aan de Erfgoedwet en de bijbehorende verordeningen. Bovendien kun je bouwhistorisch onderzoek globaal beoordelen.

Aanpak

Tijdens deze training behandelen we verschillende thema’s op het gebied van erfgoed en natuurbescherming. De training kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak. We maken gebruik van casuïstiek om je te helpen de relevante wet- en regelgeving toe te passen binnen je werkpraktijk.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Werk je bij een gemeente, omgevingsdienst, woningcorporatie of ingenieursbureau? En heb je te maken met monumenten, cultuurlandschap of ruimtelijke planvorming? Of ben je betrokken bij ontwikkelingen in gebieden met erfgoed? Dan is deze training iets voor jou.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Erfgoedbeleid, regelgeving
  • Wet- en regelgeving erfgoed en natuur, ruimtelijke ordening, subsidies, gemeentelijk beleid, Omgevingswet
  • Erfgoed van gebouw tot landschap, herkennen van cultuurhistorische waarden en hun samenhang
  • Inzicht in mogelijkheden voor bescherming en ontwikkeling van monumenten, natuur en hun context
  • Inzicht in erfgoedwaarden, natuurwaarden en in verschillende visies op omgang met erfgoed
  • Een integrale gebiedsvisie
  • Herontwikkeling en maatschappij: actuele opgaven, gebiedsgericht erfgoedbeleid, welstand, erfgoed en toerisme

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Erfgoed en Natuur’ van Bestuursacademie Nederland.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Data en plaatsen

Deze training Erfgoed en Natuur duurt 3 dagen.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.149,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Erfgoed en Natuur

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,3

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.