Eet- en Drinkproblematiek bij Baby’s en Zeer Jonge Kinderen

Inspirerende praktijkgerichte cursus

Vanaf

€ 1.633,75

Duur

4 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze cursus worden de meest voorkomende oorzaken van eet- en drinkproblemen bij kinderen van 0 tot 2 jaar behandeld. Hierbij vormt de normale ontwikkeling van het eten en drinken een belangrijke basis. Aan de hand van de door jou ingebrachte casuïstiek worden handvatten voor de eigen praktijk aangereikt. Na het volgen van deze cursus ben je op de hoogte van de meest recente literatuur en ben je in staat om een behandelplan voor baby’s en zeer jonge kinderen met eet- en drinkproblemen op te stellen en uit te voeren.

Resultaat

  • Je hebt zicht op de ontwikkeling van het leren eten en drinken bij baby’s en jonge kinderen
  • Je herkent stoornissen in de ontwikkeling van het eten en drinken
  • Je kunt eigen observaties en interpretaties koppelen aan medische kennis
  • Je voert diagnostisch onderzoek uit naar eet- en drinkproblemen
  • Je kunt vanuit de hulpvraag een behandelplan opstellen
  • Je leert onderzoekend behandelen

Doelgroep

Deze cursus is speciaal voor logopedisten die (willen) werken met baby’s en zeer jonge kinderen (0-2 jaar), die problemen hebben met eten en drinken. Na het volgen van de cursus kun je je bij de NVLF inschrijven, zie het register Preverbale logopedie.

Eet- en drinkproblemen bij kinderen met een (meervoudige) beperking komen in deze cursus niet aan bod. Daarvoor verwijzen wij graag naar de cursus Eet- en Drinkproblematiek bij Kinderen met een Beperking.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder efficiënt. Als voorbereiding op de cursus werk je 2 opdrachten uit, waarop je feedback krijgt van de docenten. Deze opdrachten vormen de rode draad van de cursus. Het is dan ook verplicht beide opdrachten voor de gestelde deadline aan te leveren. Tijdens de cursus krijg je kennis aangereikt door middel van presentaties, filmfragmenten, praktische oefeningen en een heldere uitleg van ervaren docenten. Onze cursisten zeggen: Alle onzekerheden over mijn aanpak van kinderen met eet- en drinkproblematiek zijn weggenomen. Heel fijn!

De cursus heeft een totale studiebelasting van 51 uur, waarvan 26 contacturen en 25 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 14, het maximum 16.

Professionals

Docenten voor deze cursus zijn Fleur Sickinghe en Marie-Anne Otten. Beide zijn preverbaal logopedist en CRKBO-geregistreerd docent.

Fleur werkt sinds 1991 als logopedist en was jarenlang werkzaam in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Nu werkt zij in het OLVG waar zij zich bezighoudt met alle klinische en poliklinische kinderen met slik- en voedingsproblemen. Voor het werkboek Enterale en parenterale voeding bij pasgeborenen van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) schreef zij het hoofdstuk omtrent de voedingsontwikkeling van prematuur geboren kinderen. Ook zit Fleur in de redactie van de GroeiGids Prematuren.

Marie-Anne Otten begon haar carrière in 1986 op de mytyl-/tyltylschool en de vroegbehandeling waar zij kinderen begeleidde met communicatieve, slik- en voedingsproblemen. Sinds 1999 werkt Marie-Anne zowel klinisch als poliklinisch in het Amsterdam UMC, locatie AMC, op de afdeling revalidatie. Zij heeft de preverbale begeleiding in het Emmakinderziekenhuis opgezet, begeleidt kinderen bij slikvideo’s en is teamlid van de (multidisciplinaire) eetpoli.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Eet- en Drinkproblematiek bij Baby’s en Zeer Jonge Kinderen

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.