Digitale Processen voor Virtual Support

Krijg zicht op de mogelijkheden die software en online tools bieden

Vanaf

€ 1.552,45

Duur

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Schoevers

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training doe je kennis op over het systematiseren en digitaliseren van werkzaamheden binnen de operationele processen in de organisatie (of op de afdeling) waar jij werkt. Je brengt in kaart welke processen er plaatsvinden rondom het leveren van de diensten en/of producten, bekijkt welke rol jij als supportprofessional hierin speelt en ontdekt welke mogelijkheden er zijn om de werkzaamheden binnen deze processen te digitaliseren.

Je resultaat

Na afloop van deze training heb je in kaart welke operationele processen er binnen je organisatie worden uitgevoerd om de diensten en/of producten te leveren en heb je zicht op jouw aandeel hierin. Je weet welke mogelijkheden verschillende soorten software en online tools bieden om werkzaamheden te vergemakkelijken en je hebt in beeld welke software en tools bij de organisatie passen. Ook ben je op de hoogte van de nieuwe privacywetgeving en de consequenties hiervan op het externe klantproces.

Doelgroep

Deze training is bijvoorbeeld handig als je als supportprofessional zzp'er bent of wilt worden, maar ook voor supportprofessionals binnen midden- en kleinbedrijven en corporate supportprofessionals. Je wilt graag locatie-onafhankelijk werken.

Aanpak

Tijdens deze training bekijk je hoe je de operationele processen rondom het leveren van een dienst en/of product kunt systematiseren en digitaliseren. Je leert uit welke vier fases het leveren van een dienst of product bestaat en werkt het proces per fase uit voor een van de diensten of producten uit jouw organisatie. Hierin neem je de benodigde documenten en klantcontactmomenten mee. Vervolgens bekijk je welke online tools en software je kunt inzetten om het proces te digitaliseren. Ook krijg je zicht op het belang van het inzetten van een CRM tool en verdiep je je onder andere in het beheren en verwijderen van klantgegevens volgens de nieuwe privacywetgeving.

Jouw doelstellingen en achtergrond zijn het uitgangspunt tijdens de training. De trainer heeft oog voor jouw vooruitgang. Door de kleine groep ben je namelijk verzekerd van zijn persoonlijke aandacht.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan de orde:

Systematiseren

 • Wat betekent systematiseren?
 • Uitleg SOM7®-methode
 • Welke werkzaamheden kun je systematiseren?
 • Welke onderdelen binnen het werkproces kun je digitaliseren?
 • Hoe pak je het aan?

Operationeel proces leveren dienst/product in kaart brengen

 • De vier fases van het leveren van een dienst
 • Proces per fase van leveren dienst/product uitwerken
 • Benodigde contactmomenten in proces uitwerken
 • Benodigde documenten in kaart brengen
 • Je collega’s in het proces aanhaken
 • Klantenservice in kaart brengen
 • Privacywetgeving en consequenties met betrekking tot extern klantproces

Operationeel proces leveren dienst/product digitaliseren

 • Welke online tools en software kun je inzetten?
 • Digitaliseringsslag doorvoeren op basis van beschikbare software binnen het bedrijf
 • Processtappen
 • CRM tool inrichten en klantcontactmomenten bijhouden
 • Beheren en verwijderen van klantgegevens conform privacywetgeving

Officieel certificaat

Je ontvangt na afronding van deze training het certificaat ‘Digitale Processen voor Virtual Support’ van Schoevers.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opzet van de training

Deze training bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.295,-
Studiemateriaal
€ 80,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.538,50
BTW bedrag
€ 13,95
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 1.552,45

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Digitale Processen voor Virtual Support

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Schoevers - Opleidersscore 6,5

Schoevers. Dan ben je meer waard.
Met meer dan 100 jaar ervaring is Schoevers dé aanbieder van MBO- en HBO-opleidingen en trainingen voor secretaresses en managementondersteuners. Onze opleidingen bieden een geweldige carrièrestart voor jonge, gedreven en servicegerichte mensen. Daarnaast biedt Schoevers een compleet pakket van opleidingen en trainingen voor werkende supportprofessionals en voor professionals die een overstap maken richting dit vakgebied.