Differentiëren in de Klas (PO)

Praktijkgerichte opleiding op Post Bachelorniveau - 3 maanden

Vanaf

€ 3.179,85

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als leerkracht zie je de diversiteit van leerlingen. De een pakt nieuwe informatie razendsnel op, de volgende leert het beste door samenvattingen te maken en weer een ander wil tot in detail weten hoe de materie in elkaar steekt en waarom. In de opleiding Differentiëren in de Klas (PO) krijg je de handvatten aangereikt waarmee je kunt inspelen op de behoefte van de individuele leerlingen. Je verdiept je in verschillende leerstijlen en ontdekt diverse methoden om je groep betrokken en gemotiveerd te houden. Zo weet je het beste uit de leerlingen te halen.

Doelgroep

Je bent werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs en zoekt naar middelen om iedere leerling op zijn of haar eigen niveau te stimuleren het beste uit zichzelf te halen.

Doel en opzet

In deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden om effectief klassen te managen door middel van differentiatie. Zo kun je leerlingen die zich een thema eenvoudig eigen maken extra uitdagende taken geven. Of misschien zet je wel digitale middelen in om stof toegankelijker te maken voor leerlingen die er meer moeite mee hebben. Je ontwikkelt inzicht in de mogelijkheden die je hebt om het beste uit je leerlingen te halen. Daarbij leer je wanneer je wel of juist niet differentieert en hoe je kunt differentiëren bij toetsmomenten. Uiteraard bewaak je daarbij de doorlopende leerlijn.

De opleiding wordt verzorgd door deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten. Waar mogelijk koppel je de opdrachten en cases uit de opleiding direct aan je eigen werkomgeving.

Vooropleiding

Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor PABO-afgestudeerden of anderen met een eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid, maar dit is geen vereiste. In de opleiding wordt uitgegaan van HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Differentiëren in de Klas (PO)

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.