Diagnostiek en (Online) Behandeling van Afasie: NBT en Afasietherapie.nl

Leer werken met de Nederlandse Benoem Test en Afasietherapie.nl

Prijs

€ 660,30

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze cursus leer je de Nederlandse Benoem Test (NBT) toepassen en ontwikkel je de vaardigheden om verantwoord gebruik te maken van Afasietherapie.nl voor de behandeling van personen met afasie. Met de NBT signaleer je de aanwezigheid van woordvindingsstoornissen, stel je de diagnose en evalueer je de gegeven therapie. Vervolgens gebruik je Afasietherapie.nl voor een online behandeling van de cliënt. Via dit online platform kun je eenvoudig gevarieerde oefeningen op maat samenstellen en aanbieden. De cliënt werkt via een digitale app met onder andere spraak- en schriftherkenning.

Resultaat

  • Je kunt met de NBT woordvindingsproblemen bij volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel meten, de diagnose stellen en de evolutie van therapie meten
  • Je kunt vanuit de resultaten van de NBT en de diagnose een individueel behandelplan opstellen
  • Je kunt via Afasietherapie.nl individuele oefeningen samenstellen voor stoornisgerichte therapie en de resultaten beoordelen

Doelgroep

De cursus is voor logopedisten en afasietherapeuten (eerste en tweede lijn) die willen leren om met de NBT de diagnose van woordvindingsstoornissen te stellen en die de behandeling willen ondersteunen met digitaal therapiemateriaal waarmee de cliënt ook op afstand zelfstandig kan oefenen. Voor je start met deze cursus dien je de online module Afasie succesvol af te ronden. Je kunt hiervoor vrijstelling krijgen als je kunt aantonen geregistreerd te zijn in het NVLF-register Afasie (voor Nederlandse logopedisten) of als je de Post Bacheloropleiding Neurologische Spraak- en Taalstoornissen volledig hebt afgerond (voor Vlaamse logopedisten).

Aanpak

In deze cursus wordt vanuit de diagnose met de nieuwe NBT de link naar de behandeling van afasie gelegd. Het online therapieprogramma Afasietherapie.nl van Logoclicks wordt praktisch uitgelegd en toegepast. Aan het einde van de eerste lesdag kun je de NBT gebruiken en oefen je zelf met het gebruik van Afasietherapie.nl. De tweede lesdag staat in het teken van de praktische toepassing van online afasietherapie.

Tijdens de cursus staat je eigen beroepspraktijk centraal en kun je kennis en ervaringen uitwisselen met je medecursisten. Je doet kennis op met behulp van college, praktische oefeningen, discussies en de uitwerking van een case. De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 28 uur, waarvan 12 contacturen en 16 uur zelfstudie. Hierin is de vooraf te volgen online module niet meegenomen.

Professionals

De cursus wordt gegeven door Lieke Hoppenbrouwers. Zij is mede-ontwikkelaar van Afasietherapie.nl van Logoclicks, neurologopedist en stemtherapeut in de eerste en tweede lijn. Lieke werkt op de stroke-unit van het GZA Antwerpen en heeft een eigen praktijk waarin ze personen met afasie behandelt. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met dr. Lizet van Ewijk voor het NBT-deel.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Afname, scoring en interpretatie van de Nederlandse Benoem Test
  • Cognitief-linguïstische therapie voor woordvinding
  • Taalverwerkingsmodel Ellis & Young
  • Effectiviteit van de behandeling van mensen met afasie
  • Online behandeling van woordvindingsproblemen bij afasie met behulp van Afasietherapie.nl van Logoclicks
  • Interpretatie van resultaten van Afasietherapie.nl van Logoclicks"
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 679,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 550,-
Studiemateriaal: € 20,-
Arrangementskosten: € 50,-

Locatiekosten: € 59,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Diagnostiek en (Online) Behandeling van Afasie: NBT en Afasietherapie.nl

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.