Dementie en Ergotherapie

Inspirerende en praktijkgerichte cursus

Vanaf

€ 718,00

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dementie is een aandoening die veel voorkomt in Nederland. Door de vergrijzing en stijgende levensverwachting groeit het aantal dementerenden gestaag. Gevolg hiervan is dat mensen met dementie steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen en dat cliënten pas in een later stadium worden opgenomen in het verpleeghuis. Dit vraagt veel van de mantelzorger, professional en dus ook van de ergotherapeut. Tevens vereist de benadering van deze cliënten specifieke vaardigheden. Wil je in je functie als ergotherapeut het dagelijks functioneren van cliënten met dementie verbeteren? Deze actuele cursus geeft je handvatten voor de ergotherapeutische behandeling en begeleiding van cliënten met dementie en hun mantelzorger(s).

Resultaat

  • Je hebt meer inzicht in dementie en kunt goed omgaan met cliënten en hun mantelzorgers
  • Je observeert en begrijpt het veranderende gedrag van je cliënten en kunt onderbouwde keuzen maken in het aanbieden van de juiste ondersteuning en prikkels
  • Je kunt mantelzorgers en andere professionals adviseren over en leren omgaan met veranderend gedrag bij een cliënt met dementie
  • Je past je ergotherapeutische behandeling en interventies aan op de communicatie met een cliënt met dementie en de mantelzorger
  • Je kunt op effectieve wijze een ergotherapeutisch behandelplan voor een cliënt met dementie opstellen en uitvoeren
  • Je adviseert zorgverleners over de mogelijkheden van een ergotherapeut voor het verbeteren van het handelen van cliënten met dementie

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is zeer geschikt voor ergotherapeuten die werken met cliënten met dementie in zowel de thuissituatie als binnen de intramurale setting.

Aanpak

Met deze cursus krijg je handvatten aangereikt voor de ergotherapeutische behandeling en begeleiding van cliënten met dementie en hun mantelzorgers. Daarnaast ga je aan de slag met actuele literatuur, veel praktische oefeningen en krijg je tijdens de bijeenkomsten een heldere uitleg van een docent die beschikt over ruime ervaring met de behandeling van cliënten met dementie. Doordat je de aangereikte kennis direct in de lessen toepast, blijft deze beter hangen. Hierdoor kun je de verworven vaardigheden meteen toepassen in je eigen praktijk. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 25 uur, waarvan 12 contacturen en 13 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Professionals

Deze cursus wordt verzorgd door Annemarie Bolder. Annemarie is werkzaam als ergotherapeut en EDOMAH-coach en eigenaar van Ergoworld. Sinds 2010 vertegenwoordigt zij Nederland in het European Reminiscence Network en is zij betrokken bij het ontwikkelen van de Europese aanpak. Tijdens de cursus kun je bevlogenheid, inspiratie en een hoop praktische tips verwachten om het dagelijkse contact met mensen met dementie waardevol en bijzonder te maken.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Dementie en Ergotherapie

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.