DAMA DMBOK Data Management Fundamentals

Bereid je optimaal voor op het DAMA DMBOK-examen

Vanaf

€ 1.370,25 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Computrain

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze training ontwikkel je een solide basis van verschillende datamanagementdisciplines zoals beschreven in de Data Management Body of Knowledge (DMBOK). De DMBOK is de internationale industriestandaard voor data en governance. Deze training is een goed startpunt om je reeds bestaande datamanagementervaring verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training:

 • Heb je begrip van de individuele kennisgebieden en managementdisciplines van DMBOK en de relatie hiertussen
 • Weet je hoe DMBOK opgezet en gestructureerd is
 • Heb je kennis van de opbouw van het DAMA examen en de benodigde voorbereiding hierop

Aanpak

Deze training wordt gegeven als een examentraining voor het officiële examen DAMA Fundamentals. Tijdens de training wordt de theorie afgewisseld met uitstappen naar de praktijk, cases en opdrachten. De onderwerpen op basis van de Data Management Book of Knowledge (DMBOK2) worden op hoofdlijnen behandeld om zo de verbanden te zien tussen deze onderwerpen.

Voorkennis

Je hebt reeds ervaring met datamanagement en datagovernance en wilt het officiële examen: DAMA DMBOK Data Management Fundamentals behalen. Twijfel je of je voldoende voorkennis bezit? Neem dan contact met ons op.

Studiemateriaal

Computrain gebruikt het meest actuele en geaccrediteerde studiemateriaal, dat perfect aansluit bij de exameneisen. Tevens beschik je over een online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die je voor de training nodig hebt, plus aanvullende informatie. Daarnaast kun je makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor professionals in het datamanagement vakgebied die begrip willen krijgen van het 'wat' van de verschillende datamanagementdisciplines volgens de Data Management Body of Knowledge. Je bent bijvoorbeeld werkzaam in de rol van: data quality manager, data protectie officer (DPO), portfolio-, programma- en projectmanager of consultant binnen het datadomein.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

Introduction in DAMA en DMBOK

 • Datamanagement
 • Reference & Master datamanagement
 • Metadatamanagement
 • Data governance
 • Data architecture
 • Document- en contentmanagement
 • Toepassing en belang van risk en compliance, projectmanagement, GDPR

Introductie in datamanagementmethodologie

 • Data modeling en design
 • Data integration en interoperability
 • Data quality management
 • Data privacy management (GDPR)
 • Data ethics
 • Data security
 • Data warehousing & BI
 • Data management maturity
 • Data storage and operations
 • Big data

Examen

Na afloop van de training ontvang je het deelnamecertificaat 'DAMA DMBOK Data Management Fundamentals' van Computrain. Het examen DAMA DMBOK Data Management Fundamentals is niet inbegrepen bij deze training. Je kunt je hiervoor zelf aanmelden via DAMA-international.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Trainingskosten: € 1.066,-
Trainingsmateriaal: € 175,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

DAMA DMBOK Data Management Fundamentals

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Computrain - Opleidersscore 8,4

Vooruit met IT

Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.