COPM in de Dagelijkse Praktijk

Leer de COPM in te zetten in je eigen praktijk

Prijs

€ 718,00

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze cursus staat de COPM (Canadian Occupational Performance Measure) centraal. De COPM ondersteunt het cliëntgecentreerd werken en is een effectief meetinstrument, waarmee de door de cliënt ervaren problemen geëvalueerd kunnen worden. Tijdens de cursus krijg je concrete handvatten aangeboden om de COPM af te nemen zoals bedoeld door de Canadese ontwikkelaars. Daarnaast zoek je balans tussen de ervaringsdeskundigheid van de cliënt over zijn eigen leven en je eigen professionele deskundigheid.

Resultaat

 • Je kunt zelfstandig werken met de COPM
 • Je begrijpt het meetinstrument COPM
 • Je hebt inzicht in de doelstellingen, werkwijze en interpretatie van de respons van je cliënt
 • Je zet de COPM in om de problemen van de cliënt te achterhalen
 • Je werkt op een plezierige manier samen met de cliënt voor een optimale behandeling

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ergotherapeuten uit alle werkvelden.

Aanpak

Tijdens de cursus krijg je actuele kennis aangereikt, onder andere via literatuur en praktische oefeningen. Ook wordt een actieve bijdrage van je gevraagd. Bijvoorbeeld door middel van praktische oefeningen en reflecties. Deze cursus onderscheidt zich door de jarenlange ervaring van de docenten in dit vakgebied. Na de cursus kun je de verworven kennis en vaardigheden implementeren in je eigen beroepspraktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 12 deelnemers en heeft een studiebelasting van 10 contacturen en 20 uur zelfstudie. Let op! Voor deze cursus is het nodig dat je in bezit bent of toegang hebt tot de handleiding COPM. Deze is ook te bestellen op de website van het COPM.

Professionals

De cursus wordt gegeven door een combinatie van twee van de volgende docenten:

 • Eric Tigchelaar is ergotherapeut, docent ergotherapie en cursusleider
 • Elianne Eijffinger is ergotherapeut, bewegingswetenschapper en werkzaam als ergohandtherapeut op de afdeling Revalidatie van het AMC
 • Ank Eijkelkamp is lector en onderzoeker bij Arteveldehogeschool, (kinder)ergotherapeut en docent bij Pro Education

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • COPM
 • Open interview
 • Cliëntgecentreerd werken
 • Concrete toepassing in de eigen praktijk
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 709,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 550,-
Studiemateriaal: € 50,-
Arrangementskosten: € 50,-

Locatiekosten: € 59,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

COPM in de Dagelijkse Praktijk

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.