Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

COPD is een chronische aandoening met een hoog sterftecijfer in Nederland. In het algemeen komen cliënten met COPD in aanmerking voor fysiotherapeutische behandeling. Voor de behandeling van cliënten met COPD zijn specifieke kennis en vaardigheden van groot belang. Zo is het belangrijk om naast de achtergrond van COPD en kennis van de KNGF-richtlijn COPD, specifieke kennis te hebben van het adembewegingsapparaat en de fysieke activiteit en capaciteit van cliënten met COPD. In deze cursus kun je deze kennis en vaardigheden opdoen. Er komen diverse behandelinterventies aan bod om zo een optimale behandeling samen te stellen voor een cliënt met COPD in zowel de eerste als tweede lijn. Als fysiotherapeut ben je niet alleen verantwoordelijk voor de begeleiding van cliënten met COPD, daarom zul je in deze cursus ook leren hoe je een multidisciplinair behandelprogramma kunt opstellen om cliënten met COPD nog beter te begeleiden. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk. Na afloop van deze cursus kun je voor een cliënt met COPD adequaat een fysiotherapeutisch behandelplan ontwerpen, uitvoeren en evalueren.

Resultaat

  • Je weet hoe de diagnose COPD gesteld wordt
  • Je kent de achtergronden van COPD en astma
  • Je past de KNGF-richtlijn COPD toe in de praktijk
  • Je neemt een complete anamnese af bij een cliënt met COPD
  • Je voert een functioneel onderzoek uit bij een cliënt met COPD
  • Je kunt een training voor een cliënt met COPD opstellen en onderbouwen
  • Je kunt de juiste ademhalingstechnieken selecteren en toepassen
  • Je kunt het belang van ademhalingstechnieken overbrengen op jouw cliënt
  • Je weet hoe je een multidisciplinaire samenwerking kunt opzetten in het belang van jouw cliënt met COPD

Aanpak

Het gebruik van onze moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, filmfragmenten en praktische oefeningen. De cursus heeft een totale studiebelasting van 8 uur.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die over de meest actuele informatie over COPD willen beschikken.

 
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.