Contractmanagement CATS CM Practitioner

Praktijkgerichte training, in samenwerking met CM Partners

Vanaf

€ 2.397,75 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Computrain

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze 3-daagse Practitioner-training is het vervolg op de training Contractmanagement CATS CM Foundation. U kunt na de training de beproefde methode CATS CM toepassen. U heeft alle stappen doorlopen aan de hand van een contract uit uw eigen praktijk of een case in het trainingsmateriaal. Na de training kunt u het contractmanagement met CATS CM binnen uw organisatie efficiënt en effectief uitvoeren. De training is geschikt voor zowel opdrachtgevers als leveranciers.

Voor wie

U wilt een verdere verdieping van de in de training Contractmanagement CATS CM Foundation opgedane kennis en dit zo goed mogelijk toepassen in de praktijk, bijvoorbeeld in de rol van:

  • Contractmanager, project-, service- of salesmanager, die verantwoordelijk is voor het managen van contracten
  • Businessmanager die zich namens de organisatie wil oriënteren op de do’s and dont’s bij de implementatie van contractmanagement binnen hun afdeling of organisatie

Voorkennis

Voor deze training is kennis van de basisprincipes van CATS CM op het niveau van de Foundation-training noodzakelijk. Bij voorkeur bent u al enige tijd op operationeel niveau verantwoordelijk voor middelgrote contracten in uitvoering.

Studiemateriaal

Wij gebruiken het meest actuele studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft. Naast de hand-outs van de materialen en de werkbladen van de oefeningen/opdrachten ontvangt u Het Contractmanagers Handboek met 50 tot 60 templates, die uw operationele werk aanzienlijk vergemakkelijken!

Aanpak van de training

De training wordt verzorgd door onze businesspartner CM Partners. In deze training wisselen methodische en praktische zaken elkaar voortdurend af. Er wordt gewerkt in groepen van wisselende samenstelling om opdrachten uit te voeren. Voor de aansluiting met uw eigen werkpraktijk vragen wij u een contractdossier mee te brengen dat (geanonimiseerd) kan worden ingebracht. Als alternatief is een dossier beschikbaar waarop de oefeningen worden toegepast.

Om de transfer naar uw eigen werksituatie verder te bevorderen zit er tussen de 3 trainingsdagen ongeveer een week tijd om diverse praktijkopdrachten in de eigen werksituatie uit te werken. Hierin werkt u vragen uit als: Hoe is contracteigendom belegd? Wat zijn de doelstellingen van het contract dat ik onder mijn hoede heb? Is er een contractboard voor mijn contract benoemd en wie zitten daar in?

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

Na afloop van de training bent u beter in staat om:

  • De CATS CM-methode toe te passen in alle stappen van het managen van een contract
  • Een contract waarvoor u operationeel verantwoordelijk bent binnen uw mandaat te managen, als gedelegeerd verantwoordelijke namens de contracteigenaar
  • In samenspraak met een project- of servicemanager (inhoudelijk verantwoordelijke) een optimaal beheer te voeren over de ‘contract matter’ van een contract
  • De toegevoegde waarde van CATS CM te beschrijven voor uw eigen praktijk, zodat de voordelen van de toepassing voor uzelf en iedereen in uw organisatie duidelijk zijn
  • De eigen contract(en) met behulp van het Contractmanagers Handboek over te zetten naar de CATS CM-aanpak

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het deelnamecertificaat ‘Contractmanagement CATS CM Practitioner‘.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Totaal: € 2.175,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contractmanagement CATS CM Practitioner

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Computrain - Opleidersscore 8,4

Vooruit met IT

Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.