Compliance voor Financieel Adviseurs

Praktische toepassing voor financieel professionals

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Doet u compliance ‘erbij’? Heeft u geen compliance officer in dienst? Bent u financieel dienstverlener en wilt u weten wat compliance betekent voor uw adviespraktijk? In de training Compliance voor Financieel Adviseurs leert u compliance vraagstukken effectief aan te pakken. Ook leert u hoe u binnen uw organisatie een compliance-bewuste cultuur creëert, hoe u compliance risico's beheerst en hoe het werkterrein van compliance eruitziet. Na afloop van de training handelt u vanuit een vastberaden vertrouwen om het beste te doen voor klant en mens.

Officieel erkend

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de training Compliance voor Financieel Adviseurs geaccrediteerd. HQ kent 6 PE-punten toe na het ontvangen van het bewijs van deelname. De PE-punten gelden in het kader van de permanente educatieverplichting van de Certified Compliance Officer aangesloten bij HQ.

De training Compliance voor Financieel Adviseurs is goedgekeurd door de SEH. Het afronden van deze training levert 6 PE-punten op in de B-categorie van het SEH PE-programma. Volgt u deze training in het kader van SEH PE? Neem dan uw SEH persoonsnummer mee naar de training. Zodra u uw bewijs van deelname heeft ontvangen, meldt NIBE-SVV deze punten voor u aan bij SEH.

Doelgroep

De training is ontwikkeld voor iedereen die compliance erbij moet doen. Of geen (dure) compliance officer in dienst heeft in zijn bedrijf en nieuwe inzichten wil opdoen. U bent bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer, verzekeringsadviseur, financieel adviseur, financieel planner of kwaliteitsmedewerker.

Doel en opzet

Het doel van de training is inzicht te krijgen in de compliance rol. Zo leert u meer over het werkterrein van compliance, het inbedden van compliance in uw organisatie en actuele compliance thema’s. Met de kennis die u opdoet, kunt u (on)gewenst gedrag herkennen en uw kennis van wet- en regelgeving doorvertalen naar uw organisatie.

Tijdens de training maken wij vooral gebruik van praktijkvoorbeelden. Wat u tijdens de training leert, kunt u de volgende dag meteen op uw werk toepassen.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

De training duurt 1 dag. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 4 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de training ontvangt u het bewijs van deelname 'Compliance voor Financieel Adviseurs' van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • De compliance rol (werkzaamheden, bevoegdheden, functieprofiel, uitdagingen en afbakening)
  • Het werkterrein van compliance (wetgeving, intern/extern, samenleving en de agenda van de toezichthouders)
  • Inbedden in organisatie (risicojaarplan, awareness, contacten toezichthouder)
  • Risico’s en risico-indicatoren
  • Actuele compliance thema’s, zoals fintech en robo-advies, Wwft, duurzaamheid, AVG en klanttoestemming, dossieraudit en zorg/naplicht
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

Deze training bestaat uit 1 dag en duurt van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Trainingskosten: € 675,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Compliance voor Financieel Adviseurs

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.