Communicatiemedewerker A

6 maanden - Het startpunt voor jouw carrière binnen de communicatie

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

SRM

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ambieer jij een functie als communicatiemedewerker? Dan is dit de juiste opleiding voor jou. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de meest actuele inzichten in het communicatievak die je direct kunt toepassen. Je verdiept je in pers- en concerncommunicatie en ontwikkelt vaardigheden om een concreet communicatieplan op te stellen. Ook ga je aan de slag met jouw schrijfvaardigheden, zodat je doeltreffende berichten kunt opstellen en met de inzet van (social) media jouw doelgroepen weet te bereiken. SRM staat als dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals midden in de praktijk. Met dit gewaardeerde SRM-diploma leg je een stevig fundament voor jouw carrière als communicatieprofessional.

Direct resultaat

 • Je krijgt inzicht in de meest actuele facetten van het communicatievak
 • Je leert over de productie van audiovisuele content, inzet van social media, organisatie van evenementen, het schrijven van (web)teksten en (pers)berichten enzovoort
 • Je kunt een communicatieplan uitvoeren en communicatiemiddelen effectief inzetten
 • Je kunt de lesstof de volgende dag toepassen in de praktijk
 • Je vergroot de kans op doorgroei en waardering
 • Je ontvangt een gecertificeerd diploma dat hoog staat aangeschreven bij werkgevers

Voor wie

Is communicatie onderdeel van jouw takenpakket, zit je sinds kort in het vak of heb je (nog) geen communicatieachtergrond? Kies dan voor deze boeiende opleiding Communicatiemedewerker A van SRM. Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Programma

Tijdens deze opleiding word je volledig voorbereid op de functie van communicatiemedewerker. Alle belangrijke aspecten komen dan ook ruim aan bod. Je verdiept je in de de productie van (audiovisuele) middelen, leert op welke wijze je social media kunt inzetten en gaat aan de slag met de organisatie van evenementen. Ook ontwikkel je schrijfvaardigheden, zodat je jouw boodschap pakkend kunt formuleren en jouw doelgroep weet te raken. Na afloop van deze opleiding beschik je over alle communicatievaardigheden om in jouw werkzaamheden uit te blinken.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatieplanning

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in communicatie
 • De rol van de communicatiemedewerker in de organisatie
 • Concerncommunicatie en marketingcommunicatie
 • Digitale en online communicatie
 • Kruisbestuiving van communicatie en marketingcommunicatie
 • Doelgroep, boodschap en middelen
 • Effectiviteit van communicatie
 • Communicatieplan

Communicatiemiddelen

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in de veelheid van communicatiemiddelen
 • Eigenschappen en effectieve toepassingsmogelijkheden
 • Aan de slag met communicatiemiddelen
 • Tekst en beeld
 • Schrijven van (pers)berichten
 • Schrijven voor het web
 • Effectieve inzet van social media
 • Communiceren met beeld en video

  Examen en diploma

  Je rondt de module Communicatieplanning af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat je zelf kiest waar en op welk moment je het examen aflegt. De module Communicatiemiddelen rond je af met een praktijkgerichte opdracht, waarin je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen in de praktijk. Heb je voor beide onderdelen een voldoende behaald? Dan ontvang je het officiële SRM-diploma 'Communicatiemedewerker A'.

  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  De opleiding Communicatiemedewerker A duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

  Planning

  september, november 2019, februari en april 2020

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Investering

  Inschrijfgeld: € 75,-

  Lesgeld: € 1.185,-

  Studiemateriaal: € 300,-

  Examenkosten: € 195,- (per digitaal examen)

  € 195,- (per moduleopdracht)

  Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Communicatiemedewerker A

  Vakgebied

  Communicatie

  Opleidingsniveau

  Praktijkopleiding

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door