Commissiegriffier

Combineer je kennis en vaardigheden als commissiegriffier

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training Commissiegriffier ga je uitgebreid aan de slag met de kennis en vaardigheden die van commissiegriffiers en raadsadviseurs worden verwacht. Je verdiept je in specifieke vraagstukken over onder meer bestuurlijke vernieuwing, samenwerking met de raad en planning en control. Je eigen, vooraf geformuleerde leerdoelen staan daarbij centraal. Je zult deze training als heel inspirerend ervaren.

Jouw resultaat

Na afloop van de training Commissiegriffier heb je meer inzicht gekregen in je persoonlijke drijfveren, je adviesvaardigheden zijn vergroot en je kunt verschillende interventiemethodieken toepassen. Je kunt raads- en commissieleden coachen en diverse participatievormen toepassen. Je hebt inzicht in bestuurlijke vernieuwing en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Daarnaast heb je de noodzakelijke juridische basiskennis opgedaan en ben je bekend met de kaderstellende rol van de raad en het functioneren van raad en college.

Doelgroep

Je bent commissiegriffier of raadsadviseur. Deze training is ook geschikt voor ervaren griffiemedewerkers of mensen die zich willen voorbereiden op de griffiersfunctie.

Aanpak

Wij bieden een gevarieerd en afwisselend programma met diverse werkvormen. Deze training is niet gericht op het afzonderlijk stimuleren van specifieke communicatie of presentatievaardigheden. Wel wordt er vanuit de inhoud en de ervaring met de griffiepraktijk, gewerkt aan verbreding van inzicht en vergroting van kennis. Bij de start van de training maak je kennis met elkaar via Profile Dynamics®. Hierdoor krijg je inzicht in je persoonlijke drijfveren en de aspecten van je werk waar je energie van krijgt en wat energie kost.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Commissiegriffier

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.