Coaching van Zelfmanagement in de Zorg

Optimalisatie van zelfmanagement in de zorg

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Begeleid je regelmatig cliënten en wil je hen zelf de regie laten voeren over hun behandeling en leven? Maar weet je niet hoe? Dan is deze cursus bijzonder nuttig voor jou. Tijdens de cursus leer je welke plek zelfmanagement kan innemen in een behandeling en in het leven van cliënten en wat dit betekent voor je rol als behandelaar. Daarnaast leer je hoe je cliënten die beperkt in staat zijn tot zelfmanagement, kunt motiveren, begeleiden en ondersteunen. De praktijkgerichte insteek van deze cursus zorgt ervoor dat je de ontwikkelde vaardigheden direct kunt inzetten.

Resultaat

 • Je kent het verschil tussen een rol als enkel behandelaar en een rol als behandelaar en facilitator van zelfmanagement
 • Je past in de behandeling van cliënten verschillende coachingstechnieken en -vaardigheden toe op het gebied van zelfmanagement
 • Je begeleidt je cliënt bij hulpvragen en het stellen van doelen op participatieniveau
 • Je adviseert je collega’s over de manier waarop zelfmanagement van cliënten ondersteund kan worden

Doelgroep

Deze interessante cursus is zeer geschikt voor paramedici die bij cliënten het zelfmanagement willen optimaliseren.

Aanpak

Na deze cursus kun je de rol van zelfmanagement door cliënten invulling geven en optimaliseren. Cliënten zijn met passende begeleiding beter in staat de regie te nemen over hun behandeling en hun leven. Hierdoor nemen ze meer verantwoordelijkheid in het eigen proces. Om dit te bereiken moet er nagedacht worden over zorgpaden, intensiteit en de invulling van de behandeling. Dit kan therapie zijn of een samenwerking met mensen uit de nabije omgeving van de cliënt, zoals hulpverleners in de thuissituatie en/of mantelzorg. Ook specifieke middelen en technieken kunnen zelfmanagement vergroten en ondersteunen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 31 uur, waarvan 18 contacturen en 13 uur zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt onder andere verzorgd door Marianne Mosselman. Marianne is trainer, coach en (kinder)fysiotherapeut. Daarnaast is zij docent bij Pro Education en Hogeschool Breda AvansPlus.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Zelfmanagement
 • Ziekteperceptie
 • Meetinstrumenten
 • Gezamenlijke besluitvorming
 • Methodisch handelen
 • Afbakening van de bijdrage van de therapeut
 • Coachingstechnieken en vaardigheden
 • Gedragsverandering en motiverende gespreksvoering
 • Zelfmanagement in de organisatie
 • Mantelzorg
 • Gezondheidsvaardigheden
 • E Health
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 1.063,50

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 825,-
Studiemateriaal: € 75,-
Arrangementskosten: € 75,-

Locatiekosten: € 88,50

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Coaching van Zelfmanagement in de Zorg

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.