Certified Management Accountant (CMA) - e-learning

Het internationale alternatief voor de RC-opleiding op Masterniveau - e-learning

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Markus Verbeek Praehep

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze e-learningopleiding tot Certified Management Accountant (CMA) is bedoeld voor de financieel professional met internationale ambities. De e-learningopleiding bestaat uit 2 delen (parts) op Masterniveau. In Part 1 staan financiële rapportage, planning en control centraal. Part 2 omvat onder andere financiële analyse, riskmanagement en ethiek. Zo wordt u optimaal voorbereid op de 2 officiële examens van het Institute of Management Accountants (IMA). CMA wordt internationaal erkend en herkend als waardevolle opleiding. Het is hét internationale alternatief voor opleidingen voor register controller.

Voor wie?

U bent op HBO- of academisch niveau werkzaam in de financieel administratieve sector, als business controller, accountant in business of CFO. U heeft een internationale werkomgeving, of internationale ambities, en wilt een waardevol diploma op financieel gebied behalen. Hiermee toont u wereldwijd aan dat u op Masterniveau de kennis en vaardigheden hebt die van een hoogopgeleide financieel professional gevraagd worden.

Aanpak

Deze e-learningopleiding bestaat uit 2 delen. De opleiding sluit aan op de vaste examenperioden van IMA. Het is ook mogelijk om u voor beide delen afzonderlijk in te schrijven.

De moderne e-learningomgeving bevat alle ingrediënten waarmee u zich optimaal kunt voorbereiden op het CMA-examen, waaronder:

 • Een planningsmodule waarin u aangeeft wanneer u tijd heeft om te studeren. De module plant vervolgens wanneer u welke zaken het beste kunt oppakken, zodat u zich tijdig en volledig voorbereidt op het examen. Bij onvoorziene omstandigheden berekent de planningsmodule een nieuw plan.
 • Per onderwerp opgenomen clips van een docent met bijbehorende presentatie.
 • Veel oefenopgaven met directe feedback.
 • Een database met examenopgaven ter voorbereiding op uw examen.
 • Begeleiding door een docent op afstand.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke toelatingseisen voor deze e-learningopleiding. Wel heeft u enige voorkennis op Bachelorniveau benodigd op het gebied van economie, statistiek en boekhouden.

Om toegelaten te worden tot de externe CMA-examens gelden er eisen. Hiervoor is een registratie verplicht. Ook dient u in het bezit te zijn van minimaal een erkend Bachelorgetuigschrift. Zie voor meer informatie hierover de website van IMA: www.imanet.org.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen en certificaat

U schrijft u in voor de 2 examens bij IMA. Voor de certificering moeten beide examens behaald worden conform de door IMA gestelde voorwaarden.

Om u Certified Management Accountant te mogen noemen heeft u daarnaast 2 jaar relevante werkervaring nodig, te behalen in een periode van maximaal 7 jaar. Ook is een actief lidmaatschap bij IMA vereist. CPD (Continual Professional Development) maakt hier deel van uit. Hiervoor organiseert IMA jaarlijks activiteiten.

Programma

Tijdens deze e-learningopleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

CMA Part I Financial Reporting, Planning, Performance and Control

 • Section A: External Financial Reporting Decisions
 • Section B: Planning, Budgeting and Forecasting
 • Section C: Performance Management
 • Section D: Cost Management
 • Section E: Internal Controls
 • Section F: Technology and Analytics
 • Exam Training Part 1

CMA Part II Financial Decision Making

 • Section A: Financial Statement Analysis
 • Section B: Corporate Finance
 • Section C: Decision Analysis
 • Section D: Risk Management
 • Section E: Investment Decisions
 • Section F: Professional Ethics
 • Exam Training Part 2
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Duur

  U volgt deze opleiding op basis van e-learning. Het voordeel van e-learning is dat u zelf kiest waar en wanneer u de lesstof doorloopt. Tijdens de e-learning wordt u op afstand begeleid door een ervaren docent. Deze begeleiding blijft na het starten van de e-learningopleiding maar liefst 12 maanden beschikbaar.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten

  Lesgeld: € 1.650,-
  Studiemateriaal: € 1.050,-
  Reprorechten: € 15,-

  De volgende kosten zijn niet inbegrepen in het programma:

  • Registratiekosten IMA (USD 15,-)
  • Entrance fee CMA (USD 250,-)
  • Examengeld Part 1 en Part 2 (USD 415,- per deel)
  • Lidmaatschap IMA (USD 230,- per jaar)

  Extra voordeel

  U kunt u ook voor afzonderlijke modules inschrijven. Indien u het complete programma afneemt, bent u ruim 15-20% voordeliger uit.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Certified Management Accountant (CMA) - e-learning

  Vakgebied

  Financieel

  Opleidingsniveau

  Post Bachelor

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure
  DE OPLEIDER

  Markus Verbeek Praehep

  De opleidingspartner voor financiële professionals
  Markus Verbeek Praehep is een autoriteit op het gebied van MBO-, HBO en vakopleidingen voor financiële professionals. Wij zijn veruit de grootste opleider in Nederland op het gebied van finance, accountancy, fiscale opleidingen en opleidingen voor de payroll professional. Dankzij zeer ervaren docenten en een uitgekiende opleidingsmethodiek garandeert Marcus Verbeek Praehep maximaal resultaat.