CCO: Introductie Compliance

Voor de beginnend compliance officer

Vanaf

€ 3.224,31

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze module Introductie Compliance doe je veel basiskennis op van wet- en regelgeving omtrent de compliancefunctie en ga je in op de taken en verantwoordelijkheden van de compliance officer. Je krijgt inzicht in de verplichtingen die de wet- en regelgeving van je vraagt en leert dit vertalen naar je eigen organisatie. Na afloop van deze module kun je dan ook je weg vinden in het Europees en Nederlands financieel recht. De module Introductie Compliance vormt de eerste module uit de complete geaccrediteerde leergang Certified Compliance Officer (CCO). Wil je je na deze introductie verder verdiepen richting de functie van compliance officer? Dan kun je vrijstelling krijgen voor deze module in de volledige leergang Certified Compliance Officer (CCO).

Officieel erkend

Deze module vormt een van de vier modules uit de complete leergang Certified Compliance Officer (CCO). De leergang CCO is geaccrediteerd door DSI, register Compliance Professional. Met het behalen van het diploma Certified Compliance Officer (CCO) kunnen professionals zich bij DSI laten certificeren door middel van registratie in het register DSI Compliance Professional.

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de leergang CCO geaccrediteerd en kent PE-punten (1 punt per effectief lesuur) toe bij het behalen van het diploma Certified Compliance Officer van NIBE-SVV. Leden van Holland Quaestor hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) op grond van de Wet toezicht trustkantoren (Wtt). Leden die werkzaam zijn als compliance officer bij een trustkantoor dienen een door Holland Quaestor geaccrediteerde opleiding tot compliance officer te volgen en het daarbij horende diploma te behalen.

Als de leergang met goed gevolg is afgerond, kom je in aanmerking voor vrijstelling van twee van de zes modules van de Registeropleiding financieel recht van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. De Registeropleiding financieel recht wordt afgesloten met het UvA-diploma Registeropleiding financieel recht en omvat vier verplichte modules en twee keuzemodules.

Jouw loopbaan

De compliance officer assisteert het management van een financiële onderneming in het managen van de compliancerisico’s van deze onderneming. Een onder toezicht staande onderneming heeft te maken met risico’s van wettelijke of regulatieve sancties en van materieel, financieel of reputatieverlies. De hele leergang Certified Compliance Officer (CCO) is speciaal ontwikkeld voor ervaren compliance officers, auditors en andere professionals in vergelijkbare functies met toezichtverantwoordelijkheden. In deze module maak je een eerste stap richting compliance.

Enige kennis op het gebied van relevante wet- en regelgeving is gewenst. Heb je dit nog niet? Dan raden we je aan eerst de training Compliance voor Financieel Adviseurs te volgen.

Doel en opzet

Het doel van de module Introductie Compliance is je meer inzicht te geven in de verplichtingen die de wet- en regelgeving van je vraagt, ook op het gebied van Europees recht. De hoofdlijnen van Wft, financieel toezichtsrecht en relevante Europese wetgevingstrajecten zoals de MiFID, IDD, CRD 4 en Solvency worden daarom ook behandeld. Met de kennis die je opdoet, kun je (on)gewenst gedrag herkennen en je kennis van de wet- en regelgeving doorvertalen naar de organisatie.

De bijeenkomsten en de moduleopdracht zijn praktijkgericht. Zo werk je tijdens twee van de bijeenkomsten aan het ontwikkelen van je vaardigheden door actief te oefenen met situaties waar compliance officers in de praktijk mee te maken kunnen krijgen.

Vooropleiding

De module Introductie Compliance is geschikt voor jou, als je beschikt over minimaal HBO-/WO-werk- en -denkniveau. Verder wordt verwacht dat je voldoende kennis van relevante wet- en regelgeving hebt. Ook beschik je over een werkomgeving waarin je de moduleopdracht kunt uitvoeren. Indien je (nog) niet volledig voldoet aan dit profiel, kan voldoende werkervaring alsnog leiden tot toelating tot deze module.

Deze module voor compliance officers is erg intensief. Je volgt meerdere bijeenkomsten per maand en bent ook veel tijd kwijt aan voorbereiding en het maken van de moduleopdracht. Houd hier rekening mee bij je aanmelding.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wet- en regelgeving, Wft en materieel recht
  • Europees recht en MiFID
  • Strategie, corporate governance en bestuurs­aansprakelijkheid
  • Compliance functie, compliance charter en omgaan met nieuwe werkvormen
  • Integriteit, cultuur en gedrag in de organisatie
  • Awareness, integriteit en opleiden van medewerkers
  • Compliancevaardigheden en compliant zijn

Examen en certificaat

Voor de module Introductie Compliance geldt een aanwezigheidsplicht met actieve participatie. De module wordt afgerond met een moduleopdracht. Als je actief hebt deelgenomen aan de module en de opdracht met een voldoende hebt afgerond, dan ontvang je het felbegeerde certificaat ‘Introductie Compliance’. Deze module is onderdeel van de leergang CCO van NIBE-SVV.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

Je volgt deze module via klassikale bijeenkomsten. De moduleopdracht maakt deel uit van de opleiding. De examenkosten voor de moduleopdracht staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. Je volgt bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. Deze module bestaat uit 4 dagbijeenkomsten.

Wil je deze module of de hele leergang op maat in je organisatie afnemen? Neem dan contact met ons op.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 2.649,-
Studiemateriaal
€ 159,-
Examenkosten
€ 175,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Locatiekosten
€ 118,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.201,-
BTW bedrag
€ 23,31
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 3.224,31

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

CCO: Introductie Compliance

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.