CCO: Introductie Compliance

Voor de beginnend compliance officer

Opleider

NIBE-SVV

Prijs

€ 2.973,00

Niveau

Praktijkopleiding

Duur

3 maanden

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze module Introductie compliance doet u veel kennis op van wet- en regelgeving omtrent de compliancefunctie en gaat u dieper in op de taken en verantwoordelijkheden van de compliance officer. U krijgt meer inzicht in de verplichtingen die de wet- en regelgeving van u vragen en leert dit vertalen naar uw eigen organisatie. Na afloop van deze module kunt u dan ook uw weg vinden in het Europees en Nederlands financieel recht. De module Introductie compliance vormt de eerste module uit de complete geaccrediteerde leergang Certified compliance Officer (CCO).

Officieel erkend

Deze module vormt 1 van de 4 modules uit de complete leergang Certified Compliance Officer (CCO). De leergang CCO is geaccrediteerd door DSI, register Compliance Professional. Met het behalen van het diploma Certified Compliance Officer (CCO) kunnen professionals zich bij DSI laten certificeren door middel van registratie in het register DSI Compliance Professional.

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de leergang CCO geaccrediteerd en kent 270 PE-punten toe bij het behalen van het diploma Certified Compliance Officer van NIBE-SVV. Leden van Holland Quaestor hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) op grond van de Wet toezicht trustkantoren (Wtt). Leden die werkzaam zijn als compliance officer bij een trustkantoor dienen een door Holland Quaestor geaccrediteerde opleiding tot compliance officer te volgen en het daarbij horende diploma te behalen.

Als de leergang met goed gevolg is afgerond, komt u in aanmerking voor vrijstelling van 2 van de 6 modules van de Registeropleiding financieel recht van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. De Registeropleiding financieel recht wordt afgesloten met het UvA-diploma Registeropleiding financieel recht en omvat 4 verplichte modules en 2 keuzemodules.

Doelgroep

De compliance officer assisteert het management van een financiële onderneming in het managen van de compliancerisico’s van deze onderneming. Een onder toezicht staande onderneming heeft te maken met risico’s van wettelijke of regulatieve sancties en van materieel, financieel of reputatieverlies. De hele leergang Certified Compliance Officer (CCO) is speciaal ontwikkeld voor ervaren compliance officers, auditors en andere professionals in vergelijkbare functies met toezichtverantwoordelijkheden. In deze module maakt u een eerste stap richting compliance.

Vooropleiding

De module Introductie compliance is geschikt voor u, als u beschikt over minimaal HBO-/WO-werk- en -denkniveau. Verder wordt verwacht dat u voldoende kennis van relevante wet- en regelgeving heeft. Ook beschikt u over een werkomgeving waarin u de moduleopdracht kunt uitvoeren. Indien u (nog) niet volledig voldoet aan dit profiel, kan voldoende werkervaring alsnog leiden tot toelating tot deze module.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. De theorie in de leergang wordt behandeld door middel van overzichtelijke tekstboeken. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de leergang nodig heeft.

Doel en opzet

Het doel van de module Introductie compliance is u meer inzicht te geven in de verplichtingen die de wet- en regelgeving van u vragen, ook op het gebied van Europees recht. De hoofdlijnen van Wft, financieel toezichtsrecht en relevante Europese wetgevingstrajecten zoals de MiFID, IDD, CRD 4 en Solvency worden daarom ook behandeld. Met de kennis die u opdoet, kunt u (on)gewenst gedrag herkennen en uw kennis van de wet- en regelgeving doorvertalen naar de organisatie.

De bijeenkomsten en de moduleopdracht zijn praktijkgericht. Zo werkt u tijdens 2 van de bijeenkomsten aan het ontwikkelen van uw vaardigheden door actief te oefenen met situaties waar compliance officers in de praktijk mee te maken kunnen krijgen.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt de module 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur per bijeenkomst.

Vrijstellingen

Deze module kunt u inbrengen in de volledige leergang Certified Compliance Officer (CCO) van NIBE-SVV. Als u besluit hierna de volledige leergang te volgen, dan krijgt u vrijstelling voor deze module.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

In de module Introductie Compliance komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wet- en regelgeving, Wft en materieel recht
  • Europees recht en MiFID
  • Strategie, corporate governance en bestuursaansprakelijkheid
  • Compliancefunctie, compliance charter en omgaan met nieuwe werkvormen
  • Integriteit, cultuur en gedrag in de organisatie
  • Awareness, integriteit en opleiden van medewerkers
  • Compliancevaardigheden en compliant zijn

Examen en certificaat

Voor de module Introductie compliance geldt een aanwezigheidsplicht met actieve participatie. De module wordt afgerond met een moduleopdracht. Als u actief heeft deelgenomen aan de module en de opdracht met een voldoende heeft afgerond, dan ontvangt u het felbegeerde certificaat ‘Introductie Compliance’. Deze module is onderdeel van de leergang CCO van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt deze module volgen in de klassikale dagvariant. De moduleopdracht maakt deel uit van de opleiding. De examenkosten voor de moduleopdracht staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U volgt bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. Deze module bestaat uit 4 dagbijeenkomsten.

Wilt u deze module of de hele leergang op maat in uw organisatie afnemen? Neem dan contact met ons op.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 2.450,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 155,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Opleider

NIBE-SVV

Prijs

€ 2.973,00

Niveau

Praktijkopleiding

Duur

3 maanden

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date?
Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Data-talent gezocht op marketingafdelingen

Uit de ‘DM Barometer - De marketeer in 2015’ van DDMA blijkt dat marketingafdelingen snakken naar marketeers die data kunnen omzetten naar informatie en de juiste vragen weten te stellen. De huidige technische infrastructuur en de talent gap op dit gebied zorgen ervoor dat marketingafdelingen onvoldoende toegespitst zijn op de kansen die data biedt.
 
Lees het hele artikel

Nieuwsbrief

NIBE SVV

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.