Business Continuity Foundation

Praktijkgerichte training

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Computrain

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training leert u de grondbeginselen van het Business Continuity Management Proces (BCMP). U leert wat de stappen zijn in het BCMP en wat deze stappen na uitvoering de organisatie opleveren. U leert de Business Continuity Management-terminologie. Na het volgen van deze training kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan de uitvoering van het BCMP in uw organisatie.

Voor wie

Deze training is ontwikkeld voor wie betrokken is bij of geïnteresseerd is in de implementatie van businesscontinuïteit in hun organisatie zoals CEO’s, CIO’s, qualitymanagers, operational managers, developers, business continuity managers/officers, facilitymanagers, securitymanagers, informatiemanagers, service level managers, marketingmanagers, bedrijfsjuristen, supply chain managers en teammanagers.

Voorkennis

Er wordt geen specifieke voorkennis verondersteld om deel te kunnen nemen aan deze training.

Studiemateriaal

In deze training wordt de meest actuele literatuur gebruikt. Tevens beschikt u over onze online leeromgeving e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft en aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Aanpak van de training

Doel van deze interactieve klassikale training is dat u kennis en vaardigheden ontwikkelt waarmee u organisaties optimaal kunt helpen met de implementatie van businesscontinuïteit. Na afloop van deze praktijkgerichte en boeiende opleiding heeft u kennis in alle facetten waar u mee te maken krijgt op het gebied van businesscontinuïteit. Ervaren en deskundige docenten informeren u over de meest recente ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie
 • Ontstaansgeschiedenis en verkennen van Business Continuity Management en het bijbehorende proces
 • Kennismaken met de verschillende BCMP-procesmodellen
 • Wat betekent procesmatig werken?
 • Het BCMP stap voor stap
 • BCMP-organisatie
 • BCMP-beleid
 • Bedrijfsschadeanalyse (BIA, business impact analyse), methoden en technieken
 • Bedreigingen en kwetsbaarheidsanalyse (BKA), methoden en technieken
 • Kosten en baten van het BCMP
 • Het Business Continuity Plan
 • Bedrijfshulpverleningsplan
 • Crisismanagementplan
 • Herstelplannen
 • Testen en onderhouden van het BCMP en BCP

Certificering en examen

Deze training bereidt u voor op het officiële examen Business Continuity Foundation. Deze certificering is erkend door het Cyber Security & Governance Certification Program (SECO Institute) en maakt onderdeel uit van de Business Continuity Certification Track.

Na voltooiing van de training bent u volledig voorbereid om deel te nemen aan het examen Business Continuity Foundation. Dit examen wordt afgenomen bij EXIN en is niet inbegrepen bij deze training.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Totaal: € 1.295,-

Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Business Continuity Foundation

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

Computrain

Vooruit met IT

Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.