Business Continuity Foundation

Praktijkgerichte training

Opleider

Computrain

Prijs

€ 1.295,00

Niveau

Trainingen

Duur

2 dagen

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training leert u de grondbeginselen van het Business Continuity Management Proces (BCMP). U leert wat de stappen zijn in het BCMP en wat deze stappen na uitvoering de organisatie opleveren. U leert de Business Continuity Management-terminologie. Na het volgen van deze training kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan de uitvoering van het BCMP in uw organisatie.

Voor wie

Deze training is ontwikkeld voor wie betrokken is bij of geïnteresseerd is in de implementatie van businesscontinuïteit in hun organisatie zoals CEO’s, CIO’s, qualitymanagers, operational managers, developers, business continuity managers/officers, facilitymanagers, securitymanagers, informatiemanagers, service level managers, marketingmanagers, bedrijfsjuristen, supply chain managers en teammanagers.

Voorkennis

Er wordt geen specifieke voorkennis verondersteld om deel te kunnen nemen aan deze training.

Studiemateriaal

In deze training wordt de meest actuele literatuur gebruikt. Tevens beschikt u over onze online leeromgeving e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft en aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Aanpak van de training

Doel van deze interactieve klassikale training is dat u kennis en vaardigheden ontwikkelt waarmee u organisaties optimaal kunt helpen met de implementatie van businesscontinuïteit. Na afloop van deze praktijkgerichte en boeiende opleiding heeft u kennis in alle facetten waar u mee te maken krijgt op het gebied van businesscontinuïteit. Ervaren en deskundige docenten informeren u over de meest recente ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie
 • Ontstaansgeschiedenis en verkennen van Business Continuity Management en het bijbehorende proces
 • Kennismaken met de verschillende BCMP-procesmodellen
 • Wat betekent procesmatig werken?
 • Het BCMP stap voor stap
 • BCMP-organisatie
 • BCMP-beleid
 • Bedrijfsschadeanalyse (BIA, business impact analyse), methoden en technieken
 • Bedreigingen en kwetsbaarheidsanalyse (BKA), methoden en technieken
 • Kosten en baten van het BCMP
 • Het Business Continuity Plan
 • Bedrijfshulpverleningsplan
 • Crisismanagementplan
 • Herstelplannen
 • Testen en onderhouden van het BCMP en BCP

Certificering en examen

Deze training bereidt u voor op het officiële examen Business Continuity Foundation. Deze certificering is erkend door het Cyber Security & Governance Certification Program (SECO Institute) en maakt onderdeel uit van de Business Continuity Certification Track.

Na voltooiing van de training bent u volledig voorbereid om deel te nemen aan het examen Business Continuity Foundation. Dit examen wordt afgenomen bij EXIN en is niet inbegrepen bij deze training.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Totaal: € 1.295,-

Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Opleider

Computrain

Prijs

€ 1.295,00

Niveau

Trainingen

Duur

2 dagen

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date?
Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Data-talent gezocht op marketingafdelingen

Uit de ‘DM Barometer - De marketeer in 2015’ van DDMA blijkt dat marketingafdelingen snakken naar marketeers die data kunnen omzetten naar informatie en de juiste vragen weten te stellen. De huidige technische infrastructuur en de talent gap op dit gebied zorgen ervoor dat marketingafdelingen onvoldoende toegespitst zijn op de kansen die data biedt.
 
Lees het hele artikel

Nieuwsbrief

Computrain

Vooruit met IT
Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.