Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen

Voor het effectief schrijven van briefings - 2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

SRM

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De briefing is een cruciale factor in het succes van een marketingcommunicatieplan. De briefing is immers het uitgangspunt voor de creatieve mensen van het communicatiebureau. Als de briefing geen kaders geeft of duidelijke doelstellingen mist, is de kans groot dat de invulling van de campagne niet overeenkomt met de wensen van de adverteerder. Dat maakt deze training van onze businesspartner SRM essentieel voor elke marketing- en communicatieprofessional. Tijdens deze training ontwikkel je de vaardigheden om overtuigende briefings te schrijven en creatieve voorstellen te beoordelen. Jij zorgt ervoor dat je creatievelingen inspireert en een concept retour krijgt dat aanspreekt en aansluit bij de door jou geformuleerde doelen. Met deze training van SRM versterk je je carrierèperspectieven aanzienlijk.

Je resultaat

Na afloop van de training kun je een briefing opstellen die richting geeft aan het creatieve werk en dienst doet bij de toetsing en terugkoppeling. Je kunt interne en externe briefings duidelijk van elkaar onderscheiden. Je kunt creatieve voorstellen beoordelen, gebaseerd op een aantal criteria. Bovendien professionaliseer je je verder als marketing- en communicatiespecialist.

Doelgroep

De training Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen is bedoeld voor opdrachtgevers, product-, marketing- en communicatiemanagers. Daarnaast is de training ook geschikt voor medewerkers in deze vakgebieden die regelmatig briefings moeten schrijven en de creatieve uitwerking van de opdracht moeten beoordelen. Uiteraard is de training Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen ook relevant voor medewerkers van reclamebureaus.

Aanpak

Uit welke onderdelen bestaat een goede briefing? En hoe zorg je ervoor dat de inhoud van een briefing aansluit op het doel en de doelgroep? Met deze en vele andere vragen ga je tijdens de training aan de slag. Je verdiept je in verschillende briefingsvarianten, waaronder de marketing-/beleidsbriefing, communicatiebriefing en inhoudsbriefing. Zo leer je hoe verschillende briefings zijn opgebouwd en leer je zelf briefings opstellen. Aan de hand van cases ontwikkel je direct je praktische vaardigheden.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen'.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen

(4 bijeenkomsten)

 • Briefingmodel
 • Onderdelen van een goede briefing
 • Doel en doelgroep van de briefing
 • Kenmerken van diverse briefings
 • Kritische beoordelingscriteria
 • Marketingbriefing
 • Communicatiebriefing
 • Beleidsbriefing
 • Inhoudsbriefing
 • Zelf opstellen van een kwalitatieve briefing
 • Toetsen en beoordelen van creatieve voorstellen
 • Praktische vaardigheden
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Duur

  De training Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen duurt 2 dagen.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten

  Lesgeld: € 1.075,-
  Studiemateriaal: € 51,-
  Reprorechten: € 15,-
  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen

  Opleidingsniveau

  Trainingen

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure