Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen

Efficiënte functiegerichte leergang voor behandelen motorrijtuigschades

Vanaf

€ 3.274,00

Duur

9 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je verdiepen in schadebehandeling of acceptatie van motorrijtuigverzekeringen? Met deze leergang ontwikkel je je kennis en vaardigheden om het vak goed uit te oefenen. In drie losse modules worden alle onderwerpen behandeld die nodig zijn voor de functie van schadebehandelaar of acceptant motorrijtuigverzekeringen. De drie modules samen vormen het Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen. Door de praktijkgerichte insteek leer je in deze leergang om op efficiënte wijze alle aspecten rond de behandeling van schades toe te passen.

Doelgroep

De leergang is ontwikkeld voor jou als (aankomend) schadebehandelaar of acceptant van motorrijtuigverzekeringen. In deze leergang ontwikkel je specialistische kennis.

Je bent werkzaam bij een verzekeraar, volmachtbedrijf, serviceprovider of intermediair. Daarnaast is deze leergang zeer geschikt voor schade-experts die zich willen bekwamen in dit vakgebied.

Doel en opzet

Doel van deze leergang is dat je kennis, vaardigheden en professioneel gedrag ontwikkelt, passend bij jouw rol als schadebehandelaar motorrijtuigverzekeringen. NIBE-SVV is een autoriteit op dit gebied. In drie modules kom je alles te weten over het proces van aansprakelijkheid vaststellen, het verzamelen van relevante gegevens, het beoordelen van de dekking op de polis en het op de juiste wijze afhandelen van de schade. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op de afsluitende examens. De theorie wordt in deze leergang behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan je docent of medestudenten. De modules zijn ook los te volgen, bijvoorbeeld in het kader van bijscholing.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van de financiële dienstverlening, bijvoorbeeld zoals aangeboden in de Wft-modules.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 9 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

 

Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.