Bijzondere Wetten Basis

Het toepassen van de bijzondere wetten in de praktijk

Vanaf

€ 1.442,35

Duur

2 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bijzondere wetten vormen een apart aandachtsgebied binnen gemeenten en zijn behoorlijk divers en complex. Zij vragen om aparte kennis en vaardigheden ten aanzien van zeer uiteenlopende onderwerpen zoals de Wet Bibob en de Winkeltijdenwet. Deze opleiding biedt je juist deze kennis om je werk nog deskundiger te kunnen uitvoeren.

Jouw resultaat

Na deze training ben je bekend met enkele bijzondere wetten in Nederland, weet je wat deze inhouden en hoe ze gehandhaafd worden.

Doelgroep

Je houdt je (sinds kort) bezig met het uitvoeren, toepassen en/of handhaven van de bijzondere wetten en beschikt over een gedegen basiskennis van de Algemene wet bestuursrecht. Of je hebt in je werk regelmatig hiermee te maken.

Aanpak

De opleiding is gebaseerd op het praktijk- en competentiegericht leren. De werkvormen binnen deze opleiding zijn divers en variëren van bijeenkomsten, thuisopdrachten, discussies, rollenspelen tot groepsopdrachten. Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van de bijzondere wetten door het behandelen van casuïstiek. Na afloop ken je de bijzondere wetten en kun je deze in de praktijk toepassen.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Wel is het van belang dat je werkzaam bent (of wordt) bij de (lokale) overheid. De opleiding is op MBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Bijzondere Wetten Basis

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.