Bijscholingsprogramma voor de Kinderopvang

Totaalpakket bijscholing kinderopvang - 6 maanden

Vakgebied

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Scheidegger

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met de komst van de Wet innovatie en kwaliteit Kinderopvang (IIK) is er extra veel focus op het bijscholen van pedagogisch medewerkers gekomen. Kies voor het door Scheidegger ontwikkelde Bijscholingsprogramma voor de Kinderopvang en je voldoet na één enkele opleiding aan de verplichte kwaliteitseisen. Je frist je kennis op over de ontwikkeling die baby's doormaken van 0 tot 2 jaar en je leert hoe je de ontwikkeling kunt stimuleren. Niet alleen op het gebied van motorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling, maar ook op het gebied van taal. Na de training beschik je over het vereiste mondelinge taalniveau 3F. Op een praktijkgerichte manier ga je aan de slag met spreken, luisteren en gesprekken voeren. Na deze unieke klassikale training beschik je over deze waardevolle toevoeging op je cv.

Wat leer je?

 • In mondeling taalgebruik rekening houden met de doelgroep; collega's, ouders en kinderen
 • Taal vloeiend en grammaticaal correct gebruiken
 • Kinderen stimuleren om actief taal te gebruiken
 • Kinderen feedback geven op spreekvaardigheid
 • Baby's op een professionele manier begeleiden en ondersteunen
 • De ontwikkeling stimuleren met spel- en ontwikkelingsmaterialen
 • Professioneel communiceren met ouders en verzorgers

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers die willen bijscholen en die geïnteresseerd zijn in een totaalpakket.

Unieke opleidingsopzet

Scheidegger staat bekend om zijn professionele en resultaatgerichte aanpak. De training start met een schriftelijke intake, die wordt bekeken door je trainer. Deze intake helpt je om je eigen leerdoelen voor de training te bepalen. Je trainer begeleidt je bij het realiseren van deze leerdoelen. De trainingsdagen bereid je thuis goed voor. Tijdens de trainingsdagen staat veel praktische oefening onder leiding van ervaren trainers centraal.

Ook krijg je toegang tot de professionele digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je training, je persoonlijk actieplan, praktijkopdrachten, filmpjes, tips en trucs. Daarnaast kun je via e-Connect makkelijk communiceren met je medestudenten en trainer. Zie e-Connect voor meer informatie.

Studeren bij Scheidegger

Wij willen het leren zo praktisch en efficiënt mogelijk maken. Tijdens de lessen worden niet alleen de theorie en de gemaakte opdrachten besproken, maar werk je ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Bovendien voer je inspirerende en leerzame discussies met je medestudenten, waardoor jullie samen tot oplossingen komen. Ook heb je tijdens je opleiding toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hierin vind je alle informatie over je opleiding en examens. Zie voor meer informatie e-Connect.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor! Bij Scheidegger zien we jou echt staan. Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een opleiding. Zo helpen wij je om het beste uit jezelf te halen. Jouw doel is ons doel: een diploma!

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. Zie onze 6 gouden garanties voor meer informatie.

Btw

Je ziet de prijs die je als consument betaalt. Ben je werkgever en wil je informatie over de btw, kijk dan op Praktische informatie.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

Nederlands spreken 3F

(4 lessen)

 • Gesprekstechnieken
 • Opbouw van een gesprek
 • STAR-methode
 • Luisteren, doorvragen en samenvatten (LSD)
 • Non-verbale communicatie
 • Houding
 • Veelgemaakte fouten

Werken met baby's

(4 lessen)

 • Ontwikkeling van de baby (0 tot 2 jaar)
 • Respectvol en verantwoord baby's verzorgen
 • Baby's begeleiden, ondersteunen en stimuleren
 • Spel- en ontwikkelingsmaterialen
 • Professioneel communiceren met ouders/verzorgers

  Examens

  Je rondt de module Nederlands spreken 3F af met een mondeling examen. De module Werken met baby's wordt afgesloten met een praktijkgerichte opdracht.

  Diploma

  Als je de modules met een voldoende afsluit, ontvang je het diploma 'Bijscholingsprogramma voor de Kinderopvang' van Scheidegger.

  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten

  Inschrijfgeld: € 100,-

  Lesgeld: € 649,-

  Studiemateriaal: € 135,- (per module)

  Examenkosten: € 195,- (per moduleopdracht)

  € 260,- (per mondeling examen)

  Je kunt dit programma ook in 2 of 6 termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

  Bijscholingsprogramma voor de Kinderopvang

  Vakgebied

  Opleidingsniveau

  MBO-programma

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure
  DE OPLEIDER

  Scheidegger

  Met Scheidegger sta je sterker
  Scheidegger verzorgt al ruim 70 jaar klassikale praktijktrainingen, MBO vakopleidingen en erkende HBO Bacheloropleidingen. Wij geloven in klassikale opleidingen waarin je, onder begeleiding van ervaren praktijkdocenten en samen met je medestudenten, kennis en vaardigheden opbouwt die echt belangrijk zijn voor jouw beroep. Inmiddels hebben al meer dan één miljoen mensen een of meerdere diploma’s bij Scheidegger behaald.