Bezielend Leiderschap binnen de Overheid

Inspirerend en authentiek leidinggeven

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u zich tot een authentieke leider ontwikkelen? Die oog heeft voor zijn medewerkers en stuurt op resultaat? Dit alles vanuit een duidelijke missie en overtuiging? Dan is deze training iets voor u. In de training gaat u aan de slag met het bepalen van uw persoonlijke missie en leert u hoe u anderen mee kunt nemen in uw overtuiging. Bovendien ontwikkelt u vaardigheden om medewerkers in hun kracht te zetten, zodat zij vertrouwen krijgen in zichzelf en actief bijdragen aan de beoogde resultaten. Zo ontwikkelt u zich tot bezielend leider die medewerkers motiveert en inspireert.

Uw resultaat

U heeft zich ontwikkeld tot inspirerend leider die medewerkers in hun kracht zet en vertrouwen creëert binnen het team. Daarbij weet u uw team effectief mee te nemen in de door u ontwikkelde visie en koers, doordat u de regie pakt en houdt.

Doelgroep

U bent manager, directeur of afdelingshoofd bij een (lokale)overheidsinstelling en wilt op authentieke wijze leidinggeven aan uw team.

Aanpak

De training richt zich via praktijk- en groepsopdrachten op uw persoonlijke leerdoelen en ontwikkelvraag. De groep is klein, zodat de trainer echt persoonlijke aandacht voor u heeft. De praktijkgerichte aanpak levert u direct resultaat op, zodat u op authentieke wijze leiding kunt geven.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Koers bepalen
 • Regie pakken en houden
 • Contact maken met anderen - impact
 • Je team meenemen in de visie en koers
 • Vertrouwen geven
 • Voorwaarden scheppen en obstakels verwijderen
 • Medewerkers inspireren vanuit eigen kracht
 • Resultaten boeken en successen vieren

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Bezielend Leiderschap binnen de Overheid’ van Bestuursacademie Nederland.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

 • 13 en 27 september 2019
 • 11 en 25 november 2019
 • 11 februari en 3 maart 2020
 • 14 en 28 mei 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-

Trainingskosten: € 1.190,-

Trainingsmateriaal: € 30,-

Reprorechten: € 15,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Bezielend Leiderschap binnen de Overheid

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.