Beweegprogramma’s Basis

Stimuleer chronisch zieken om meer te bewegen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als fysiotherapeut of oefentherapeut heb je een belangrijke rol bij het stimuleren van chronisch zieken om meer te bewegen. Met deze cursus leg je hiervoor een goede basis. Je krijgt inzicht in factoren die belemmerend of juist bevorderend zijn voor meer lichaamsbeweging. Je leert hiermee cliënten met een chronische aandoening te motiveren. Daarnaast leer je ook trainingsprogramma’s opstellen, zodat een cliënt aan de slag kan.

Resultaat

 • Je hebt inzicht in de essentiële kennis en vaardigheden die lichaamsbeweging bij chronisch zieken bevorderen
 • Je herkent cliënteigen factoren die belemmerend dan wel bevorderend zijn voor bewegen
 • Je motiveert met gedragsgerelateerde strategieën die het beweeggedrag van mensen met chronische aandoeningen positief beïnvloeden
 • Je stelt individuele trainingsprogramma’s op en weet welke randvoorwaarden een rol spelen
 • Je kent verschillende soorten trainingen, zoals duurtraining, intervaltraining en krachttraining

Doelgroep

Deze actuele cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die belangstelling hebben voor het bevorderen van lichaamsbeweging bij chronisch zieken.

Aanpak

Doel van deze cursus is dat je na afloop inzicht hebt in de essentiële kennis en vaardigheden die lichaamsbeweging bij chronisch zieken bevorderen. Onze docenten geven talloze praktijkvoorbeelden en er is veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met je groepsgenoten. Het gebruik van de interactieve werkvormen, zoals discussies en veel praktische oefeningen, maakt deze cursus uniek. Je volgt de cursus in een groep van 8 tot 18 deelnemers. De cursus heeft een totale studiebelasting van 36 uur studiebelasting van 12 contacturen en 24 uur zelfstudie.

Professionals

 • Jolinda Glaudemans is oefentherapeut Mensendieck, zelfstandig ondernemer en eigenaar van De Beweegfabriek (oefentherapie op locatie)
 • Sandrien Kranenberg is fysiotherapeut en Master in Psychosomatische Fysiotherapie
 • Tony de Schipper is fysiotherapeut en eigenaar van fysiotherapiepraktijk Zorg voor Vitaliteit
 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Beweeggedrag bij mensen met een chronische aandoening
 • Inleiding in de motiverende ­gespreksvoering
 • Basistraining opzetten, uitvoeren en evalueren
 • Diagnosestelling en aanbevelingen
 • Klinimetrie
 • Methodisch handelen
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 704,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 545,-

Studiemateriaal: € 50,-

Arrangementskosten: € 50,-

Locatiekosten: € 59,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Beweegprogramma’s Basis

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.