Beweeginterventie Oncologie

Fysiologie en fysieke training tijdens en na kanker

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Steeds meer mensen overleven de ziekte kanker en hebben daarna een langere levensverwachting. Dit komt onder meer door verbeterde diagnostiek en behandeling. Het gevolg is dat de vraag naar kwalitatief goede en doelmatige zorg toeneemt. Zorg waarin de patiënt een volwaardige partner is en die zich richt op genezing, levensverlenging en kwaliteit van leven. Fysieke training draagt in grote mate bij aan het verminderen van de beperkingen in het functioneren en het verbetert belastbaarheid en zelfmanagement. In deze cursus leer je hoe je hiervoor een specifiek trainingsprogramma kunt opstellen.

Resultaat

  • Je beschikt over specifieke kennis van fysiologie bij oncologische patiënten als leidraad voor de fysieke training
  • Je bepaalt het beginniveau, de belastbaarheid en de inspanningstolerantie van de oncologische patiënt aan de hand van klinisch relevante en betrouwbare meetinstrumenten
  • Je kunt een specifiek trainingsprogramma opstellen voor patiënten die in een behandelperiode van bijvoorbeeld chemotherapie zitten of de behandeling al hebben afgerond (in opzet in de curatieve fase)
  • Je werkt volgens de richtlijn Oncologische revalidatie

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor (oncologisch) fysiotherapeuten en oefentherapeuten uit de eerste en tweede lijn. Er is geen specifieke voorkennis noodzakelijk.

Aanpak

Na afloop van deze cursus beschik je over specifieke kennis op het gebied van fysiologie en fysieke training voor de oncologische patiënt. Wat zijn de trainingsmogelijkheden tijdens en na de oncologische behandeling? Daarnaast doe je kennis op van trainingsprincipes en -richtlijnen en ga je praktisch aan de slag, zodat je effectieve trainingsprogramma's kunt opstellen.

De cursus is gericht op je praktijk waardoor je de mogelijkheden op het gebied van beweeginterventies maximaal leert benutten. Tijdens klassikale lessen voorziet de ervaren docent je van talloze praktijkvoorbeelden. Daarnaast maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen zoals praktische oefeningen en discussies. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de waarde van je eigen actieve bijdrage aan de lessen.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 25 uur, waarvan 12 contacturen en 13 uur zelfstudie.

Professionals

In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn, ruime ervaring hebben en op de hoogte zijn van de laatste inzichten in het vakgebied.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Fysiologie van de oncologische patiënt in curatieve fase
  • Inspanningsfysiologie
  • Fysieke beperkingen, belastbaarheid en zelfmanagement
  • Trainen tijdens chemotherapie
  • Inspanningstesten en meetinstrumenten
  • Trainingsprincipes en -richtlijnen
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 704,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 545,-

Studiemateriaal: € 50,-

Arrangementskosten: € 50,-

Locatiekosten: € 59,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Beweeginterventie Oncologie

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.