Beweeginterventie Chronische Pijn

Boeiende cursus voor de behandeling van mensen met chronische pijn

Vanaf

€ 713,00 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Cliënten met chronische of persisterende pijnklachten doen in toenemende mate een beroep op fysio- en oefentherapeuten. Hierbij komen we niet altijd tot een bevredigend resultaat voor zowel de cliënt als de fysiotherapeut. Het verbeteren van beweeggedrag en fysieke belastbaarheid blijkt goed mogelijk en is belangrijk voor het behoud van kwaliteit van leven en zelfredzaamheid bij mensen met chronische of persisterende pijnklachten. In deze cursus leer je in korte tijd hoe je deze cliënten kunt behandelen middels het inzetten van een specifieke beweeginterventie.

Resultaat

  • Je beschikt over specifieke kennis over het ontstaan en verloop van chronische pijn
  • Je kent risico- en prognostische factoren bij chronische pijn
  • Je bepaalt de beginsituatie van de cliënt aan de hand van klinisch relevante en betrouwbare meetinstrumenten
  • Je kunt een specifieke beweeginterventie opstellen volgens de laatste recente inzichten bij cliënten met chronische pijn

Aanpak

Na afloop van deze cursus beschik je over specifieke kennis rondom de aspecten die lichaamsbeweging bevorderen bij cliënten met chronische pijn. Daarnaast doe je kennis op van trainingsprincipes en -richtlijnen en ga je praktisch aan de slag, zodat je effectieve beweeginterventies kunt opstellen.

De cursus is gericht op je praktijk waardoor je de mogelijkheden op het gebied van deze doelgroep maximaal leert benutten. Tijdens klassikale lessen voorziet onze ervaren docent je van talloze praktijkvoorbeelden. Daarnaast maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen zoals praktische oefeningen en discussies. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de waarde van je eigen actieve bijdrage aan de lessen. Door deze mix van werkvormen leer je snel en kun je het geleerde ook direct toepassen in de praktijk.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 24 uur, waarvan 12 contacturen en 12 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Professionals

Eén van de professionals voor deze cursus is Sandrien Kranenberg, fysiotherapeut en Master in Psychosomatische Fysiotherapie. Sandrien heeft ervaring in zowel de eerste- als tweedelijnszorg. Daarnaast is zij lid van de PainCommunity van de Hogeschool Utrecht en docente bij Pro Education en NCOI.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die cliënten met chronische pijn (gaan) behandelen. Interesse en affiniteit met chronische pijn zijn belangrijk. Er is geen specifieke voorkennis noodzakelijk.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Ziekteleer: het ontstaan en beloop van de aandoening
  • Neurofysiologie van pijn
  • Klinimetrie
  • Gedrag en gedragsbeïnvloeding
  • Motivatietechnieken
  • Inspanningsmogelijkheden en effectieve beweeginterventies

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 704,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 545,-

Studiemateriaal: € 50,-

Arrangementskosten: € 50,-

Locatiekosten: € 59,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Beweeginterventie Chronische Pijn

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,4

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.