Beweeginterventie Chronische Pijn

Boeiende cursus voor de behandeling van mensen met chronische pijn

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Cliënten met chronische of persisterende pijnklachten doen in toenemende mate een beroep op fysio- en oefentherapeuten. Hierbij komen we niet altijd tot een bevredigend resultaat voor zowel de cliënt als de fysiotherapeut. Het verbeteren van beweeggedrag en fysieke belastbaarheid blijkt goed mogelijk en is belangrijk voor het behoud van kwaliteit van leven en zelfredzaamheid bij mensen met chronische of persisterende pijnklachten. In deze cursus leert u in korte tijd hoe u deze cliënten kunt behandelen middels het inzetten van een specifieke beweeginterventie.

Resultaat

  • U beschikt over specifieke kennis over het ontstaan en verloop van chronische pijn
  • U kent risico- en prognostische factoren bij chronische pijn
  • U bepaalt de beginsituatie van de cliënt aan de hand van klinisch relevante en betrouwbare meetinstrumenten
  • U kunt een specifieke beweeginterventie opstellen volgens de laatste recente inzichten bij cliënten met chronische pijn

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die cliënten met chronische pijn (gaan) behandelen. Interesse en affiniteit met chronische pijn zijn belangrijk. Er is geen specifieke voorkennis noodzakelijk.

Aanpak

Na afloop van deze cursus beschikt u over specifieke kennis rondom de aspecten die lichaamsbeweging bevorderen bij cliënten met chronische pijn. Daarnaast doet u kennis op van trainingsprincipes en -richtlijnen en gaat u praktisch aan de slag, zodat u effectieve beweeginterventies kunt opstellen.

De cursus is gericht op uw praktijk waardoor u de mogelijkheden op het gebied van deze doelgroep maximaal leert benutten. Tijdens klassikale lessen voorziet onze ervaren docent u van talloze praktijkvoorbeelden. Daarnaast maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen zoals praktische oefeningen en discussies. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de waarde van uw eigen actieve bijdrage aan de lessen. Door deze mix van werkvormen leert u snel en kunt u het geleerde ook direct toepassen in de praktijk.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 20 uur, waarvan 12 contacturen en een aantal uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Professionals

Eén van de professionals voor deze cursus is Sandrien Kranenberg, fysiotherapeut en Master in Psychosomatische Fysiotherapie. Sandrien heeft ervaring in zowel de eerste- als tweedelijnszorg. Daarnaast is zij lid van de PainCommunity van de Hogeschool Utrecht en docente bij Pro Education en NCOI.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 704,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 545,-

Studiemateriaal: € 50,-

Arrangementskosten: € 50,-

Locatiekosten: € 59,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Beweeginterventie Chronische Pijn

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

Pro Education

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.