Bestuursrecht

Alle facetten van het bestuursrecht belicht

Vanaf

€ 1.612,35

Duur

2 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het werken bij de lokale overheid betekent het werken in een juridische omgeving. Kennis van het bestuursrecht is dan ook onmisbaar om je werk goed te kunnen uitoefenen. Wil je meer weten van de Algemene wet bestuursrecht (Awb)? Deze opleiding gaat zeer uitvoerig en diep in op alle facetten van de Awb. Je legt hiermee een degelijke bestuursrechtelijke basis. Als je al over een stevige juridische basis beschikt, kun je deze opleiding ook gebruiken om je kennis op te frissen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze praktijkgerichte opleiding ben je geheel op de hoogte van alle relevante facetten van het bestuursrecht en weet je een concrete vertaalslag te maken naar je werkpraktijk.

Doelgroep

Je werkt bij of voor de overheid en je wilt beschikken over een brede kennis van het actueel bestuursrecht.

Aanpak

Deze opleiding is specifiek gericht op bestuursrecht in relatie tot werken bij de gemeente, provincie of waterschap. Je verdiept je in de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en maakt kennis met de juridische begrippen en wettelijke kaders ervan. Aan de hand van actuele cases kijken we hoe het recht van toepassing is in de praktijk.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is enige basiskennis van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) wenselijk.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Bestuursrecht

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.