Besluit Begroting en Verantwoording Verdieping

Een verdieping op het gebied van het BBV

Vanaf

€ 2.614,35

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je de opleiding Besluit Begroting en Verantwoording Basis gevolgd? En wil je je kennis over dit onderwerp verder uitbreiden? In deze opleiding verdiep je je in de praktische toepassing van het Besluit begroting en verantwoording (BBV). We behandelen de meer complexe praktijksituaties: hoe pas jij als financieel adviseur het BBV dan goed toe?

Jouw resultaat

Na het volgen van deze opleiding weet je ook in complexe situaties het BBV praktisch toe te passen; je weet een concrete vertaalslag te maken naar je eigen dagelijkse (werk)praktijk.

Doelgroep

Je bent inmiddels vertrouwd met de inhoud en betekenis van het BBV en je wilt je verder bekwamen in de praktische toepassing hiervan. Je bent bijvoorbeeld een ervaren financieel adviseur, consulent, adviseur P&C of teamleider.

Aanpak

In deze verdiepende opleiding ga je nader in op de BBV. Zo verdiep je je in meerjareninvesteringen en ga je actief aan de slag met het gebruik van financiële kengetallen. Daarnaast verdiep je je ook in de adviserende rol voor financiële vraagstukken. De opleiding is interactief van opzet: lesstof en praktijksituaties worden afgewisseld.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Je beschikt over kennis van boekhouden en je hebt je diploma Besluit Begroting en Verantwoording Basis.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De gemeente, omgeving en organisatie
  • Begroting en complexe begrotingswijzigingen
  • Meerjareninvesteringplan, beleid met betrekking tot investeringen, onderhoud kapitaalgoederen enzovoort
  • Beleid met betrekking tot reserves en voorzieningen en riolering
  • Indicatoren, doelenboom, financiële kengetallen
  • Beleid met betrekking tot overhead, kostendekkende tarieven en rente
  • Grondbeleid en het BBV
  • Budgetteren en rechtmatigheid
  • Risicomanagement
  • Jaarstukken en toelichting

Diploma

Je sluit de opleiding af met een digitaal examen. Bij het behalen van een voldoende ontvang je het diploma ‘Besluit Begroting en Verantwoording Verdieping’ van Bestuursacademie Nederland.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

De opleiding duurt 3 maanden. Deze opleiding heeft 6 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.849,-
Studiemateriaal
€ 150,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 150,-
Locatiekosten
€ 177,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.586,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 2.614,35

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Besluit Begroting en Verantwoording Verdieping

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,2

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.