Beleidsondersteuner

Vertrouwd raken met beleidsontwikkeling en -uitvoering

Vanaf

€ 1.940,05

Duur

4 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het ontwikkelen en uitvoeren van beleid bij een overheid is een complex proces. Als (aankomend) beleidsondersteuner wil je beleidsadviseurs effectief assisteren in dit proces. In deze training doe je basiskennis op over hoe beleidsprocessen in elkaar zitten en hoe deze passen binnen overheidsorganisaties met hun specifieke processen. Ook leer je welke invloed de politiek-bestuurlijke omgeving hierop heeft. Daarnaast verdiep je je in de competenties die van belang zijn om beleidsprocessen te ondersteunen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ben je vertrouwd met de belangrijkste begrippen en processen van beleidsontwikkeling en -uitvoering, zoals probleemanalyse, besluitvorming en inzet van beleidsinstrumenten. Je weet wat beleidsondersteuning inhoudt en beschikt over handvatten om invulling te geven aan de functie van beleidsondersteuner. Bewust van de rol waarin je werkzaam bent, heb je diverse competenties ontwikkeld, zoals organiseren en plannen, klantgerichtheid, analyseren van problemen, luister- en gespreksvaardigheden.

Doelgroep

Je bent (aankomend) beleidsondersteuner binnen de lokale overheid. Om je functie goed te kunnen vervullen wil je tijdens een doelgerichte training de benodigde kennis opdoen en beleidsvaardigheden ontwikkelen.

Aanpak

Het interactieve programma van deze training biedt een combinatie van kennisoverdracht, oefening, uitwisseling van ervaring, reflectie en discussie. Tussen de trainingsdagen door werk je aan praktische opdrachten in je eigen organisatie.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Beleidsondersteuner

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.