Beleidskunde

Professioneel beleidsprocessen organiseren en leiden

Vanaf

€ 3.976,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Beleid maken is niet een op zichzelf staand proces. Het vraagt inzicht in beleidsprocessen, maar ook in het doorgronden van de maatschappelijke context. En in de daarbij optredende, soms conflicterende, belangen. Beleid maken is daarmee een kunde geworden. In de opleiding Beleidskunde ontdek je hoe de beleidsprocessen verlopen en ontwikkel je feeling voor de belangen van je gesprekspartners, of dit nu burgers, bedrijven of collega's zijn. Zo versterk je de onderlinge verbanden binnen je netwerk en ontwikkel je beleid waar velen achter kunnen staan. Je laat aan het einde van de opleiding zien dat jij deze processen beheerst door het schrijven van een beleidsnotitie, waarin je de ontwikkelde kennis en vaardigheden toepast op een voor jou relevant domein.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding weet je hoe beleidsprocessen verlopen. Je hebt de vaardigheid om de juiste informatie uit je omgeving op te halen en dit om te zetten in adviezen die door de stakeholders gedragen worden. Je verbindt partijen en je weet hoe je draagvlak kunt verkrijgen door de verschillende partijen te verbinden aan de gemeenschappelijke doelen.

Doelgroep

Je bent (beginnend) beleidsmedewerker bij de overheid en beschikt over minimaal HBO-werk- en -denkniveau.

Aanpak

Je werkt in deze opleiding Beleidskunde aan een beleidsnotitie van je eigen organisatie. Hierdoor doe je veel praktijkervaring op met beleid maken op basis van je eigen werksituatie. Ook word je persoonlijk gecoacht door de docent, zowel bij het toepassen van beleidsprocessen als bij de bijbehorende vaardigheden.

Vooropleiding

Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau. Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Motivatie en interesse zijn minstens zo belangrijk. Wél is het van belang dat je in een functie als (beginnend) beleidsmedewerker werkzaam bent (of wordt).

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Beleidskunde

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.