Belastingpraktijk voor de IB-ondernemer, BV en DGA

Hoofdlijnen inkomstenbelasting

Vanaf

€ 444,00

Duur

2 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je op toegankelijke wijze meer leren over de fiscale positie van een ondernemer en een onderneming? Dan is deze opleiding van NIBE-SVV een uitstekende keuze voor jou. Zo leer je wat de fiscale gevolgen voor de onderneming en de ondernemer zijn als er een verandering wordt doorgevoerd. Je krijgt een goede kijk op fiscaliteit binnen het ondernemerschap. Kortom: een waardevolle opleiding waarin je de belangrijkste kennis van fiscaliteit in relatie met het ondernemerschap opdoet.

Doelgroep

Hypotheekadviseurs, (erkend) financieel adviseurs en medewerkers actief in het particuliere domein.

Doel en opzet

Met deze opleiding ontwikkel je kennis van en inzicht in de belastingen waarmee IB-ondernemers, bv’s en DGA’s te maken hebben. Je vergaart je kennis via e-learning. Je begint met een algemeen stuk dat de basis vormt van de opleiding. Daarna gaat de theorie dieper in op de fiscale behandeling van winst uit onderneming. Ook komen onder andere periodieke uitkeringen en verstrekkingen aan de orde. Tot slot komt een aantal overige belastingen aan bod. Alle begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst waardoor je ze ook daadwerkelijk leert toepassen.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekent dan een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

 

Belastingpraktijk voor de IB-ondernemer, BV en DGA

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.