Begeleiden bij Arbeidsproblematiek

Praktijkgerichte cursus gericht op terugkeer naar het arbeidsproces

Vakgebied

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vanuit de Wet verbetering poortwachter kan de ergotherapeut een essentiële rol vervullen bij het zorgen voor een spoedige terugkeer naar het werk. In deze cursus krijgt u inzicht in de bepalende wet- en regelgeving, de processtappen bij verzuim, de rollen van de andere professionals in dit proces en hoe u uw behandeling hierop kunt afstemmen. Daarnaast maakt u kennis met werkwijzen die bruikbaar zijn bij arbeidsproblematiek en oefent u met de toepassing hiervan in uw eigen werksituatie. Kortom: na deze cursus weet u alles over uw rol bij arbeidsklachten.

Resultaat

 • U maakt een probleeminventarisatie en -analyse bij een arbeidsrelevant handelingsprobleem
 • U stelt een behandelplan met betrekking tot een arbeidsrelevante vraag op
 • U voert een behandelplan uit, in overleg met de betrokkenen
 • U werkt als ergotherapeut op adequate wijze samen met opdrachtgevers en medewerkers uit de bedrijfsgezondheidszorg van een werknemer

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal bedoeld voor ergotherapeuten die betrokken zijn bij herintreding van langdurig zieke werknemers.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u voor arbeidshervatting een ergotherapeutisch behandelplan ontwerpen, uitvoeren en evalueren. Klassikaal onderwijs door onze zeer ervaren docenten is voorzien van talloze praktijkvoorbeelden.

Tijdens de cursus maakt u gebruik van theoretische inleidingen, interactieve werkvormen en veel casuïstiek. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw medecursisten. Deze cursus onderscheidt zich van andere door het gebruik van door uzelf ingebrachte casuïstiek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 37 uur, waarvan 18 contacturen en 19 uur zelfstudie.

Professionals

Edith Brocken is als ergotherapeut gespecialiseerd in het vakgebied arbeid en gezondheid en de (multidisciplinaire) behandeling van SOLK en psychische klachten. Daarnaast is zij onder andere verzuimconsulent, re-integratieprofessional en NLP-practitioner. Edith heeft sinds 2014 een eigen bedrijf: Ergo & Arbeid, een bureau voor ergotherapie en re-integratie.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wet- en regelgeving en toekomstige tendensen
 • Verzuim- en re-integratieafspraken
 • Sociale zekerheid
 • De rol van de ergotherapeut
 • Ontwerpen, vervolgen en evalueren persoonlijk re-integratieplan
 • Advies- en interventievaardigheden
 • Rol- en positieverandering

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 1.038,50

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 825,-

Studiemateriaal: € 50,-

Arrangementskosten: € 75,-

Locatiekosten: € 88,50

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Begeleiden bij Arbeidsproblematiek

Vakgebied

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

Pro Education

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.