Arbeidsbegeleiding binnen een Multidisciplinaire Setting

Als ergotherapeut binnen een multidisciplinair team arbeidsbegeleiding vormgeven

Prijs

€ 1.049,75

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vanuit de wet- en regelgeving kan de ergotherapeut een essentiële rol vervullen bij het ondersteunen naar een spoedige, maar bovendien ook duurzame, terugkeer naar werk. In deze cursus krijg je inzicht in de bepalende wet- en regelgeving, de processtappen bij verzuim, de rollen van de andere professionals in dit proces en hoe je de behandeling in je eigen multidisciplinaire setting hierop kunt afstemmen. Daarnaast worden er diverse handreikingen aangeboden waarmee je arbeidsbegeleiding een vaste plek kunt geven binnen de ergotherapeutische behandeling. Kortom: na deze cursus weet je alles over de mogelijkheden binnen je rol als ergotherapeut bij arbeidsproblematiek in je behandelteam en welke rol anderen in het arbeidsproces vervullen.

Resultaat

 • Het ondersteunen en adviseren van cliënten met een arbeidsgerelateerde hulpvraag in een vroege of latere fase van de multidisciplinaire behandeling
 • Hierbij het werknemers- en werkgeversbelang in acht nemen
 • Laveren tussen de kaders van de wetgeving en de multidisciplinaire behandeling/begeleidingskeuzen
 • Een realistisch en duurzaam re-integratieresultaat voor de cliënt aanbieden
 • Weten wanneer de cliënt een vervolgbegeleiding nodig heeft en doorverwijzing naar re-integratieprofessionals

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is nieuw ontwikkeld speciaal voor ergotherapeuten die in een multidisciplinair team werkzaam zijn in een tweedelijnszorginstelling (revalidatieteams binnen een ziekenhuis, verpleeghuis en revalidatiecentrum) en die arbeidsgerelateerde zorg (willen) verlenen. Ook ergotherapeuten in een eerstelijnssetting met een samengesteld team en samenwerkingsverbanden met fysiotherapie, maatschappelijk werk en psychologie zijn gebaat bij deze cursus.

Aanpak

Doel van deze cursus is het ondersteunen en adviseren van cliënten met een arbeidsgerelateerde hulpvraag in een vroege en/of latere fase van de multidisciplinaire behandeling, waarbij onder andere de werknemersbelangen én de werkgeversbelangen in beeld zijn. Deze cursus onderscheidt zich van andere door het gebruik van gastcolleges waarmee het proces van re-integratie vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. Namelijk vanuit het oogpunt van een bedrijfsarts en arbeidsdeskundige en vanuit het perspectief van de cliënt/werknemer als ervaringsdeskundige. De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 14 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 21 uur, waarvan een aantal uren zelfstudie.

Professionals

In elke cursus zijn de professionals van groot belang. Deze cursus wordt uitsluitend verzorgd door twee professionals die zelf ruime ervaring hebben met ergotherapie bij arbeidshervatting.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Theoretische kaders van de wet- en regelgeving (Wet verbetering poortwachter, WIA en dergelijke)
 • Rollen werk/opdrachtgever, werknemer, bedrijfsarts en ergotherapeut
 • Revalidatiedoelstellingen versus re-integratiedoelstellingen
 • Arbeidsdiagnostiek
 • Analyse van het arbeidsprobleem
 • Interventiemogelijkheden
 • Samenwerking met alle betrokkenen
 • Rol binnen het behandelteam
 • Implementatievoorbeelden
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 1.038,50

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 825,-
Studiemateriaal: € 50,-
Arrangementskosten: € 75,-

Locatiekosten: € 88,50

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Arbeidsbegeleiding binnen een Multidisciplinaire Setting

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.