BBV op Hoofdlijnen

Bekend met actuele ontwikkelingen binnen het BBV

Vanaf

€ 811,60 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het Besluit begroting en verantwoording (BBV) is vastgelegd dat financiële informatie begrijpelijk, juist en volledig moet zijn. Het is dan ook van belang om als financieel medewerker van de inhoud van dit besluit op de hoogte te zijn. In de training BBV op Hoofdlijnen fris je je kennis op het gebied van het BBV op en ontdek je welke actuele ontwikkelingen er plaatsvinden. Zo weet je zeker dat je in je werk aan alle eisen van het BBV kunt voldoen.

Jouw resultaat

Door de training BBV op Hoofdlijnen ben je weer helemaal op de hoogte van de eisen die het BBV aan financiële stukken stelt en de werkwijze die hierbij hoort. Na afloop van deze training weet je daarom ook weer precies waar je op moet letten bij het opstellen van begrotingen en jaarrekeningen.

Aanpak

In deze training doorloop je opnieuw de belangrijkste onderwerpen binnen het BBV. Zo kijk je onder meer naar de invloed van het BBV op begrotingen, investeringen en afschrijvingen. Je begrijpt welke gevolgen investeringen hebben op reserves en kunt juist en goed onderbouwd advies geven bij financiële plannen.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je werkt op de afdeling financiën van een lokale overheid en je wilt bijblijven op je vakgebied.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Planning-en-controldocumenten
  • Begroting en rapportages
  • Investeren, activeren, waarderen en afschrijven
  • Reserves en voorzieningen
  • Treasury, financiering en rente
  • Verantwoording
  • Kostenverdeling, overhead en kostentoerekening
  • Exploitatie

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘BBV op Hoofdlijnen’ van Bestuursacademie Nederland.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 649,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

BBV op Hoofdlijnen

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,3

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.