Basistraining Handhaving

Onderdeel van Medewerker Lokale Overheid (MLO) specialisatie Ruimtelijk domein

Vanaf

€ 1.304,85

Duur

3 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In de Wet vergunningverlening, toezicht en handhaving (Wet VTH) komen de afspraken tussen de rijksoverheid, de provincies en gemeenten samen om de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving van het omgevingsrecht beter te organiseren. In deze training leer je alles over welke rol handhaving binnen de Wet VTH en de Wabo vervult en wat dit voor jou in de werkpraktijk betekent. Wil je je kennis van de Wet VTH op peil brengen en houden? Of wil je je ontwikkelen tot handhaver? Dan is deze training iets voor jou.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je handhavingsverzoeken en gedoogbeschikkingen (procedureel) beoordelen. Je begeleidt en behandelt handhavingsprocedures en je stelt beschikkingen op ten aanzien van handhavingszaken. Daarnaast kun je een bezwaar- en beroepschrift behandelen, verweerschriften en pleitnota’s opstellen en kun je het bevoegd gezag vertegenwoordigen bij de behandeling hiervan. Je weet op welke wijze bestuurlijke geldschulden worden ingevorderd en je adviseert over juridische vraagstukken op het terrein van omgevingsrecht. Bovendien kun je flankerend beleid en strafrechtelijke en bestuursrechtelijke acties door buitengewoon opsporingsambtenaren coördineren.

Doelgroep

Je bent vergunningverlener en wilt je specialiseren tot handhaver bij een omgevingsdienst, zodat je op professionele wijze handhavingsverzoeken kunt beoordelen.

Aanpak

In deze training staat zowel de kennis die je nodig hebt als handhaver, als het ontwikkelen van je vaardigheden centraal. Je leert van en met elkaar door je ervaring te delen en met voorbeelden uit je eigen praktijk aan de slag te gaan. Het is een training die zich richt op je eigen werkomgeving, zodat je direct ervaart hoe je je werk nog beter kunt organiseren. De training is interactief. Je krijgt alle ruimte om je vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien is deze training ook onderdeel van de opleiding Medewerker Lokale Overheid (MLO) specialisatie Ruimtelijk domein.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Basistraining Handhaving

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.